Otthon / Dekor

Ez a 4 legmegnyugtatóbb szín a lakásban. Nálad is jelen van?

A színek amennyire képesek instant gyönyörködtetni, úgy tudnak hangulatot rombolni és elriasztani. Amikor az otthonunk berendezése kerül szóba, a színvilág kiválasztása az első és legfontosabb szempontunk kell, hogy legyen. Most olyan árnyalatok után kutattunk, amikkel nyugalmat és békét teremthetsz a falaid közt.

Egy kis kékség

A kék szín az egyik legkedveltebb árnyalat, ha a hálószobáról van szó, de igazából az egész lakásban békét és nyugodalmat képes teremteni. Különböző árnyalataival is hódít, így nem ritka a világoskék vagy a tengerkék kompozíció sem.

A pszichológusok szerint a kék szín az, ami a leghatékonyabban képes megnyugtatni az elmét, arról pedig nem is beszélve, hogy a szemnek is kellemes látványt nyújt.

A kéket számos árnyalattal lehetőséged van kombinálni, ám a szakértők szerint a legbiztosabb eredményt a kék és fehér párosítás eredményezi, hiszen az eget, a tengert idézi.

 

Sárga vibrálás

Egyszerre vidám és megnyugtató szín a sárga, talán azért, mert a nyarat, a vakációt és persze a napsütést szimbolizálja, mindegyik a pihenést és a feltöltődést segíti.

Egy sárga fallal melegséget, világosságot és a frissességet adhatunk egy térnek. Kiválóan kombinálható hideg és semleges színekkel.

Olvastad már?  Hogyan díszítsd a hálószoba ágy falát? 10 inspiráló megoldás

Zöld frissesség

A zöld mindig is a közkedvelt árnyalatok egyike volt, hiszen energiát, lendületet és optimizmust sugall.

Idén ráadásul rendkívül trendi is ez a szín. Számos árnyalata kering a forgalomban, gondolj csak a lakberendezésben és divatban uralkodó fűzöld, smaragdzöld, vagy épp a türkiz vibráló színeire.

Tipp: figyelj arra, hogy mértékkel alkalmazd a zöldet, találj hozzá egy kellemes komplementer vagy kontrasztos árnyalatot, mert önmagában nehezen emészthető.

 

Életigenlő narancs

A vidám, pozitív személyiségek gyakran vallják, hogy a narancssárga a kedvenc színük. Ha ezt az életérzést szeretnéd otthonodban is megteremteni, megtaláltad a színedet!

Melegséget, barátságos nyugalmat áraszt, így nem ritka, hogy sokan pont a hálóban teszik le mellette a voksukat.

Ami pedig a leginkább szerethetővé teszi, hogy rendkívül könnyen alkalmazkodik bármilyen dekorációs elemhez, azaz, ha a lakberendezés szerelmese vagy, akkor a narancs árnyalat kiválasztásával jelentősen leegyszerűsíted a saját dolgodat.