A legklasszabb magyarországi állatkertek

A legklasszabb magyarországi állatkertek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legklasszabb magyarországi állatkertek

Az állatkert kellemes szórakozást nyújt, akár randizni megyünk, akár csak egy kellemes családi programot szervezünk. Megismerhetünk olyan élőlényeket is, amelyekről eddig még csak nem is hallottunk. Továbbá megcsodálhatjuk az állatkertek új apró lakóit is. Ki ne lenne kíváncsi egy apró tigriskölyökre?

1. Fővárosi Növény- és Állatkert

A budapesti állatkert az egyik legrégibb látványosság a világon, hiszen 1866-ban alapították. Több mint kétezer növény és hétszáz állatfaj várja a látogatókat.
A gyerekek nagy örömére nem csupán játszóház és játszótér van, de testközelből is megismerkedhetnek az állatokkal az állatsimogatóban. Az állatok akcióban bemutatók keretein belül pedig minden korosztály számos érdekes információt tudhat meg a különféle állatokról.
Egy kellemes környezetben csodálkozhatunk rá a környezet szépségeire, a különféle állatházak pedig az állatok élőhelyhez kapcsolódó kultúrát is felidézik. Most érdemes ellátogatni az állatkertbe, hiszen a három eleven tigriskölyök mellett megnézhetjük az aranyos berbermajom kölyköt, a kis vízidisznókat és az újszülött aguti kölyköt is.

Nagyerdei Kultúrpark – Debrecen

Az ország első vidéki növény- és állatkertje, amelyet 1958-ban alapítottak. A parkban közel 170 állatfajjal ismerkedhetünk meg. Az idén az állatkert számos új lakóval gazdagodott, hiszen Győrből érkezett az állatkertbe egy lajhár, kikeltek az első víziagámák, továbbá egy lámacsikóval is növekedett az állatkert lakóinak a száma.
Az új kölykök közt találhatunk kapucnis majmokat, fehérkezű gibbont, gyűrűsfarkú makit és egy zebracsikót is. Nem érdemes tehát kihagynunk ezeket az érdekes állatokat.

Nyíregyházi Állatpark – Sóstó Zoo

A park földrészekre osztva mutatja be az állatokat és élőhelyüket. Számos érdekességgel vár minket az állatpark, hiszen nem régeiben lett egyhónapos az ország első borjúfóka bébije.
Az állatkertben azonban megtekinthetjük a kéthetes törpevíziló bébit is. Az állatkertben ráadásul ócenárium rész is található, amely az Indiai Óceán élővilágát mutatja be számunkra. Az 500 fajt bemutató parkban országszerte egyedülálló fajokat is megcsodálhatunk, mint például a fehér tigris párt és a tigriscápát.

Xantus János Állatkert – Győr

Az állatkert elődje 1962-ben jött létre, amelyet az 1966-os árvíz pusztított el. 1967-ben alapították meg a mostani állatkert előzményének számító kultúrparkot.
Ma már számos fajt megtalálhatunk itt, a bébik közül pedig megtekinthetjük a kis csimpánzkölyköt, a Pisztácia névre hallgató kis tapírkölyköt, valamint az új zebracsikót is.
Az idén októberben különleges családi programra várja az állatkert a látogatókat, ahol lesz tapírsimogatás, zsiráfetetés és még játékos vetélkedők is.

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaskert – Veszprém

Az állatkert a Fejes-völgyben található egy gyönyörű környezetben. A park fontos szerepet tölt be, hiszen számos állatot ment meg és fogad be, az utóbbi időben például egy skorpióval és egy vadmalaccal lett gazdagabb az állatkert.
Az állatkertbe idén számos újszülött érkezett, így megtekinthetjük a kis hóbagolyfiókákat, valamint a kis pandát is.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

1983-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, amely szoros kapcsolatban van a Bükki Nemzeti Parkkal. Azonban nem ez az első vadaspark a ezen vidéken, ugyanis a feljegyzések szerint 1355-ben már királyi vadaspark működött a környéken.
140 állatfaj tekinthető meg, köztük a Dávid szarvas, amely tulajdonképpen az állatkertnek köszönheti a fennmaradását és egyedül itt található meg az országban.

Pécsi Állatkert

1960-ban épült társadalmi összefogással, azóta a kertet egy terrárium is kiegészíti, amely szintén vonzó látványosság a látogatók számára. Számos látványetetéssel várják a vendégeket, akik akár néha még a kifutóba is beléphetnek.
Az ilyen alkalmak során közelebbről is megismerkedhetünk pl. az ormányos medvék, a szurikáták, a lámák, a gyűrűsfarkú makik, a farksodró és akár a tigrispiton életével is.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!