Hozzávalók 6 személyre
– 6 közepes burgonya, meghámozva és vékonyra szeletelve
– 4 evőkanál vaj
– 3 evőkanál liszt
– 1 teáskanál só
– 1 / 4 teáskanál bors
– 600 ml tej
– 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra. Egy serpenyőben hevítsünk fel 3 evőkanál vajat alacsony lángon, szórjuk bele a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Folyamatos keverés közt öntsük hozzá a tejet. Forraljuk és kevergessük 1 percig.
2. Egy tepsiben vagy nagyobb hőálló tál aljában rendezzük el a burgonya harmadát, majd egy réteg apróra vágott hagymát és a mártás 1/3-át. Az egészet sózzuk és borsozzuk. Jöhet a következő rend burgonya, hagyma és mártás. A tetején rendezzük el a maradék burgonyát és öntsük le a mártással.
3. Fedjük le és süssük 60-70 percig, amíg a burgonya megpirul. Hagyjuk állni 5-10 percet tálalás előtt.
Tipp: a mártáshoz keverhetünk reszelt cheddar sajtot is, úgy talán még finomabb!