A legjobb tematikus kávézók Budapesten

A legjobb tematikus kávézók Budapesten

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb tematikus kávézók Budapesten

Thaiföldön, Bangkokban nemrég megnyitott a világ első unikornis-kávézója, más szóval maga a tömény rózsaszín egyszarvú-paradicsom, ahol életnagyságú unikornis plüssök, és minden egyéb elképzelhető egyszarvús relikvia társaságában költheted el a tematikához szorosan illeszkedő édesség- és kávékülönlegességeket. Ugyan egyszarvú-pónis témájúval még nem, de fővárosunk is rendelkezik néhány nagyon érdekes tematikus kávézóval. Válogatásunkban ezek közül ajánlunk néhányat.

Cat Café, Révay utca

Talán az egyik legizgalmasabb tematikus kávézója Budapestnek a Macskakávézó, amely magát olyan közösségi helyként definiálja, ahol az emberek egy fárasztó nap után aranyos és kedves állatok társaságában tölthetik a délutánjukat, akik még nyugtatólag is hatnak ránk.

Az ízletes kávék mellett a Cat Caféban finom teákat és egészséges sütiket is kínálnak, és jelenleg 10 szerető cica várja azokat a barátságos embereket, akik itt relaxálnának egyet.

A cicák a kávézó mindkét szintjén szabadon mozoghatnak, és ne lepődj meg azon sem, ha a legbátrabbak közül valamelyik az öledbe pottyan, miközben az italodat kortyolod.

Zoo Café, Fejér György utca

Majdnem három éve nyitott meg a főváros szívében a Macskakávézóhoz hasonló Zoo Café, amely azzal a céllal jött létre, hogy olyan emberek is kapcsolatba kerülhessenek a házikedvencekkel, akik az életkörülményeik miatt nem tudnak kisállatot tartani. A kávézóban nem csak a különleges, akár egzotikus állatokkal ismerkedhetünk meg, de ha magunk is állattartásra adnánk a fejünket, akkor remek tanácsokat is kaphatunk az egyes házikedvencekkel kapcsolatban.

A Zoo Café-ban találkozhatsz sünikkel, cicákkal, kígyókkal, nyuszikkal, gyíkokkal, csincsillákkal, teknősökkel, kakadukkal és papagájokkal, és ha egyszer ellátogattál hozzájuk, garantáltan újra visszatérsz majd.

ComiX Coffee, Múzeum körút

Ha lányként igazi geek vagy, és odáig vagy a képregényekért, akkor tudunk ajánlani neked is egy szuper kávézót!

Nagyjából az ELTE-BTK Múzeum körúti kampuszával szemben található a ComiX Coffee, ahol az isteni olasz kávék és a jobbnál jobb desszertek mellett még szuperhősök és Star Wars is vár rád minden mennyiségben.

A képregények mellett mindenféle csecsebecse és relikvia is található a kávézóban, így garantáltan remek hangulatú lesz a koffein-pótlás!

Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0, Tűzoltó utca

Mint egy hatalmas babazsúr mackókkal, egy romkocsmában, azaz romkávézóban: leginkább ilyen benyomást kelt a Míves 2.0 kávézó, amely azzal a feltett szándékkal jött létre, hogy legyen egy olyan kávézó a városban, ahol a gyerekek és a felnőttek is egyaránt, szívesen töltenek időt.

A Rengeteg nem egy olyan kávézó, amely csak a jó kávékkal és desszertekről híres, hanem egy olyan találkozási pont is, ahol már kiszolgáláskor válthatunk néhány kedves szót a tulajdonossal, és ahol az is mindennapi, hogy beszélgetésbe elegyedünk olyan idegenekkel, akiket lehet, hogy többet nem is látunk.

Gomb Kávézó, Ferenc tér

Budapest talán egyik legotthonosabb kávézója, egy igazi kis színes kuckó a szürke hétköznapokban a Gomb Kávézó, ahol nevéhez híven minden létező felület és dolog gombokkal van kidekorálva. Az isteni kávék mellett péksütemények, lekvárok, sütik és egyéb finomságok mind helyet kaptak a 2012-ben nyitott kávézó kínálatában, amelyet bátran ajánlunk neked, ha igazi kis bohém lelkületű vagy.

De miért éppen a gombok? A kávézó nyitásakor még csak annyi köze volt a helynek a gombokhoz, hogy a kiszolgáló hölgyek vállalták azt is, hogy az egyszerűbb öltéseket kívánó javításokat elvégzik a ruhákon, amibe egy-két leszakadt gomb felvarrása is beletartozott, és ez adta az ötletet a későbbi tematika kialakításához.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást