Legjobb szemfestékek szemszín szerint

Legjobb szemfestékek szemszín szerint

Címlap / Stílus / Arc / Legjobb szemfestékek szemszín szerint

Emeld ki szemszínedet a hozzá illő árnyalatú szemfestékkel és varázsolj magadnak igéző tekintetet tippjeink segítségével!

Barna szeműeknek

A barna szemű lányoknak több esélye van a sminkhez, hiszen a szemük sötét pigmentjének köszönhetően szinte bármilyen szemfestéket választhatnak. A megfelelő színek kiemelik a szemet: aranybarna, kék, zöld, szürke, lila és burgundi vörös.

A bőrtónust figyelembe véve, válassz egyet a felsorolt színek közül. Ha elefántcsontszínű a bőröd, válassz egy természetes, finom árnyalatot. Minél sötétebb a bőröd, annál sötétebb színeket választhatsz. Például, a világos bőrhöz társíts egy világos lila szemfestéket, a sötéthez pedig egy sötét lilát.

Fontos olyan színt választani, amely a szem fehérjét még fehérebbnek mutatja, kiemelve így a barna szemet, fényesebbé és még kiemelkedőbbé téve azt.

Szemceruzás és szempillaspirálos sminkhez válassz barna, fekete és lila színeket, hiszen ezekkel a színekkel lehet a legjobban dolgozni és meghatározni a szemek vonalát. A mindennapokra választhatsz természetes árnyalatokat, a zöldeket és kékeket tartogasd a különleges alkalmakra.


Kék szeműeknek

A legtöbb kék szemű nő azonnal a kéket választaná szemfestéknek, mivel azt hiszik ez a szín az, amely a figyelmet szemükre tereli. Sajnos, ebben az esetben a kék szín illeszkedik a szem eredeti színéhez, így kevésbé észrevehető. A smink célja azonban az, hogy a figyelmet az arcra irányítsa, főleg a szemekre, nem pedig a szemfestékre.

A megfelelő színű szemfesték kiválasztásával a szemek dominánsabbá válnak és kitűnnek. A kék szemekhez illő színek főleg a természetes, semleges árnyalatok, mint a barna, az arany és a barack. Az ellentétes színek kiemelik a szem fehérjének ragyogását, így a szín valóban kiemelkedhet. Ráadásul, amikor az ember nem érzi jól magát, nagyon fáradt, esetleg másnapos, a megfelelő szín éberebbé változtatja a fáradt szemeket.

A barna és bronz árnyalatai a legjobb választás szemceruzának. Ezek a színek segítenek a legjobb formát kialakítani és kiemelni a szemeket.
A fekete színt inkább estére ajánljuk, amikor drámaibb megjelenést szeretnénk. Mindennapi használatra ragaszkodj a barna szemceruzához.

A szempillaspirál legyen feketés barna, de lehet fekete is. Ha a hajad szőke, maradj meg inkább a feketés barna mellett, főleg napközben.


Szürke szeműeknek

Ha valaki szürke szemmel büszkélkedhet, mindenképp ki kell emelnie. A legtöbb szemszín esetében, olyan szín ajánlott, mely eltér a szem színétől, azonban a szürke szem esetében éppen a sötétebb szürke színek amelyek kiemelik a szemet.

Egyedi, szürke szemeket sötét szürke, fekete, sötét barna és lila színekkel lehet a legjobban kiemelni. Ezen színek sötétsége a figyelmet a szemekre tereli, azonban ajánlott csak kontúrt húzni velük. A szürke szemű nők szerencsések, hiszen nekik áll a legjobban a füstös szem smink. Bár a füstös szemek inkább esti viselet, nappal is választható, ha világosabb színekben visszük fel, akár még az irodában is.

A fekete és a sötétbarna színű szemceruzák emelik ki legjobban a szürke szemeket, míg szempillaspirálnak a legjobb választás egy fekete színű termék, mivel ezáltal a szempillák még egy fekete kontúr mellett is érvényesülnek.

Ezek a színek unalmasnak tűnhetnek, azonban ezek emelik ki a szem természetes színét. A fekete, barna és lila színek, illetve a füstös szemek váltakoztatásával fel lehet dobni a sminket.

Zöld szeműeknek

A zöld szeműekhez is számos pompás szín illik. Nagyon sokan szeretnének ilyen szemeket, hiszen ezek igézőek lehetnek. Ami a sminkelést illeti, figyelembe kell venni mennyire sötét a szemszín. Ajánlatos egy barackszínnel kezdeni, mely lehet világosabb vagy sötétebb, ezután következik egy világosbarna réteg a barack felé, befejezésül pedig egy kevés rózsaszín.

Használhatsz szemceruzát is, mely azonos színű lehet a szemed színével. Egy mohazöld színű ceruza kiemeli szemed színét, de legjobb ha kikísérletezed számodra melyik árnyalat az ideális. Használhatod a szemfedélen és a szem alatti részen is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást