A legjobb ruhavásárok Budapesten – A designer daraboktól a használt ruhákig

A legjobb ruhavásárok Budapesten – A designer daraboktól a használt ruhákig

Címlap / Stílus / Divat / A legjobb ruhavásárok Budapesten – A designer daraboktól a használt ruhákig

Ha már unod, hogy mindig a bevásárlóközpontokat és üzleteket járd, ha szükséged van néhány új darabra, akkor időnként érdemes ellátogatnod egy-egy vásárra is ruhákat vagy cipőket beszerezni. Összegyűjtöttük neked a legjobb piacokat erre a célra a fővárosban, hogy tudd, honnan szerezhetsz be néhány izgalmas darabot, amellyel feldobhatod a ruhatáradat.

Gardrób Közösségi Vásár – A legnagyobb

A Király utcában, az új Gödör Klub előtt rendezik meg majdnem minden hétvégén a Gardrób Közösségi Vásárt, ahol nem csak vásárolhatsz, de akár magad is árus lehetsz.

Magyarország legnagyobb használtruha piaca már öt éve működik, és rendszeresen tömve van árusokkal és vásárlókkal is.

Ruhákat, cipőket, kiegészítőket vadászhatsz itt, és akár egy füst alatt eladhatod a saját megunt dolgaidat is, hogy legyen miből frissítened a ruhatáradat.

A Gardrób alapötlete az volt, hogy az emberek hozhatják a megunt ruhákat, táskákat és kiegészítőket, amihez ők biztosítják majd a helyet és a vásárló közösséget.

Ha vasárnap reggel sétálnál egy jót, és vadásznál a kincsek között, itt a helyed.

Divat PLACC by Night – Az esti vásárlóknak

A Klauzál téri Vásárcsarnok ad otthon a Divat PLACC-nak, mely az európai nagyvárosok night market, azaz éjszakai piacainak mintájára jött létre, hogy a ruhák szerelmesei éjszakai is tudjanak hol vásárolni.

A minden csütörtökön megrendezésre kerülő vásáron a vintage holmik, a ruhák, cipők, ékszerek, táskák és kiegészítők rajongói biztosan nem maradnak termékek nélkül, és a vásár a férfiközönségre is gondol, és nekik is tartogatnak néhány darabot.

A Divat Placc a Gardróbhoz hasonlóan közüsségi térként is funkcionál, ahol lehet enni, inni és beszélgetni, és még négylábú barátodat sem kell otthon hagynod, hiszen a hely kutyabarát.

WAMP – A design szerelmeseinek

Az évente több alkalommal megrendezésre kerülő WAMP designvásár nagyjából minden hónapban jelentkezik, és néha nem csak Budapesten, de vidéki helyszíneken is ráakadhatunk.

A WAMP nem használtruhákat kínál, a hazai design szféra ernyőszervezeteként a legfrissebb magyar tervezők kreációit.

Itt nem csak ruhákra és kiegészítőkre, hanem bútorokra és használati eszközökre is lecsaphatunk, és ugyan nem a legolcsóbbak ezek a termékek, de az egyediségük megkérdőjelezhetetlen, így néha bátran meglepheted magad egy-egy darabbal.

A vásárt leggyakrabban az Erzsébet téren rendezik meg, a weboldalon tájékozódhatsz az aktuális időpontokról.

Az igazi vadászoknak – Pecsa Bolhapiac (Lőrinci Bolhapiac)

A korábbi Pecsa Bolhapiac Lőrinci Bolhapiacként folytatta tovább az életét, amely hétfő kivételével minden nap várja a vásárlókat.

Mivel ez egy bolhapiac, itt nem csak ruhákra vadászhatsz, ám régi és új ruhákat is árulnak a piacon, és természetesen cipőket és kiegészítőket is.

Ha szereted a bolhapiacok hangulatát és szívesen vadászol a nagyobb forgatagban egy-egy darabra, akkor egyszer-kétszer mindenképpen megéri ide látogatnod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást