A legjobb Nőnapi filmek, lenyűgöző női karakterekkel

A legjobb Nőnapi filmek, lenyűgöző női karakterekkel

Címlap / Otthon / A legjobb Nőnapi filmek, lenyűgöző női karakterekkel

Ha idén kihagynád a lánybulit Nőnapon, és inkább valami nyugisabb kikapcsolódásra vágysz, nézz meg inkább egy filmet, amely inspiráló nők történetét dolgozza fel. Összegyűjtöttük neked a legjobbakat ezek közül, hogy könnyebben tudj választani!

Mona Lisa mosolya

A Mona Lisa mosolya egy olyan tanárnő történetét meséli el, aki az ország egyik legnívósabb lányiskolájában kezd tanítani az 1950-es években.

Julia Roberts alakítja a főszereplőt, aki úgy gondolja, az elit intézményben tanuló lányok nyitottak a világra, és sikeres nőkké szeretnének válni, de csalódnia kell: hamar rádöbben, hogy a diákok többsége úgy vélekedik, hogy az jelenti a sikert, ha jól házasodnak és jó háziasszony válik majd belőlük.

A tanárnő így hát arra adja a fejét, hogy felnyissa diákjai szemét, és megtanítja őket lázadni.

Jackie

A világ egyik leghíresebb first lady-jének, Jackie Kennedynek a bőrébe bújik Natalie Portman abban a lenyűgöző életrajzi drámában, amely bemutatja, hogyan érte el a vonzó és intelligens elnökfeleség azt, hogy az amerikaiak véleménye megváltozzon, és jobban kedveljék a Fehér Házat és annak lakóit is.

A filmben láthatod, mekkora lelki erőre volt szüksége Jackie-nak ahhoz, hogy felülkerekedjen gyászán, és ki tudjon állni a nemzete mellett, és tovább tudja vinni néhai férje szellemi örökségét, hogy ne vesszen kárba közös munkájuk.

Coco Chanel

A Chanel divatházat senkinek sem kell bemutatni, a mai napig egyet jelent a neve a luxussal és a nőiességgel. 2009-ben készült film az alapítója, Coco Chanel életéről, mielőtt még azzá a divatdiktátorrá vált volna, akire mindenki emlékszik. Coco Chanel története egy független, lázadó nőről szól, aki megtanít bennünket arra, hogy a sikert nem érdemes másokban keresnünk, hiszen ha bízunk magunkban, minden álmunkat megvalósíthatjuk.

Egy hét Marilynnel

Ahogy a címe is mutatja, a film Marilyn Monroe életének egy hetét dolgozza fel, méghozzá Colin Clarke szemüvegén keresztül, aki a neves színész, Laurence Olivier asszisztenseként dolgozott, amikor a két filmcsillag A herceg és a színésznő című filmükön dolgoztak együtt.

A fiatal asszisztens reménytelenül szerelmes volt a színésznőbe, így az ő történetén keresztül egy kicsit jobban megérhetjük azt, a szépségén és tehetségén túl mitől is volt még annyira nagyszerű a világ egyik legismertebb színésznője.

Millió dolláros bébi

A 4 Oscar-díjat nyert Millió dolláros bébi egy harmincas évei elején járó nő történetét dolgozza fel, aki a legnagyobb nyomorban él, és utolsó mentsvárként belekezd a bokszolásba. A főhősnő kezdetben nem a legtehetségesebb, de idővel jelentős sikerre és világhírre tesz szert, mert mindenkit képes kiütni már az első menetben, és meg sem áll a női bokszvilágbajnokságig.

Ha szívesen néznél egy olyan filmet, amely arról szól, hogyan lehet sikereket elérni még akkor is, ha már senki nem bízik benned, akkor válaszd ezt estére.

A szüfrazsett

A szüfrazsett az 1910-es évek Angliájában játszódik, ahol Maud Watts családanya azzal keresi a kenyerét, hogy éjt nappallá téve egy mosodában dolgozik, természetesen nagyon alacsony bérért.

A nő megismerkedik egy napon a szüfrazsett mozgalommal, amelynek eszméi megtetszenek neki is, így beáll közéjük, és elkezd harcolni a nők jogaiért és emberi méltóságáért.

Ha szívesen megismernéd a valódi feminista mozgalmat, és azt, hogy ők mit tettek a nőkért, akkor szerintünk nem is nézhetnél jobb filmet Nőnapon, mint A szüfrazsett!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!