Olvasva tanulni, tanulva vállalkozni!

Olvasva tanulni, tanulva vállalkozni!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Olvasva tanulni, tanulva vállalkozni!

Mindenki sikerre vágyik

Egy vállalkozó szakadatlanul figyeli a legjobbaknak tartott, hatalmas vagyonnal rendelkező cégek vezetőit, a világ elismert üzletembereit, és kíváncsian kutatja a sikerességük titkát. 

Szeretnénk, ha a mi vállalkozásunk is hosszú távon eredményes lenne, hogy mi magunk is hasonló pozícióba, révbe érhessünk. Minden kézzelfogható lehetőséget megragadunk, miközben ott motoszkál bennünk, mi lehet a titkos receptjük, vagy éppen hogyan egyeztetik össze a munkájukat a magánélettel, szabadidővel. 

Mi a titok nyitja?

A világ legbefolyásosabb üzletemberei, akik mind maguktól érték el sikereiket és váltak gazdaggá, rengeteg időt töltenek olvasással és tanulással, amely egy rendkívül izgalmas témákat érintő, 5 éven át tartó kutatásból derült ki. 

Érdekességként, a legkedveltebb témáik a történelem, az önéletrajzok a hozzájuk hasonló emberekről és az önfejlesztés. Utóbbi már csak azért is figyelmet érdemel, mert az ember azt hinné, ha már mindent elért valaki, és hatalmas vagyona révén mindene megvan, akkor inkább csak élvezné az életet gondtalanul, kényelemben. 

Ehelyett azonban az olvasás nagy szerepet kap a mindennapjaikban, és mind vallják, enélkül biztosan nem tartanának itt, nem azok lennének, akiknek megismertük őket. 

Csak példaként a legnagyobbak közül, Bill Gates évente minimum 50 kötetet elolvas, szerinte az olvasással lehet a leghatékonyabban tudást gyarapítani. Említhetjük akár Elon Musk példáját is, aki a rakétaépítés tudományát könyvekből sajátította el, számára a könyvek már gyerekkorában egy biztonságos menedéket jelentettek. 

Ha mindez nem lenne elég, akkor a közösségi média ásza, Mark Zuckerberg szintén napjainak jó részét könyvek felett tölti. Ha pedig itt tartunk és social media könyv, akkor a magyar nyelvű, önfejlesztéshez kitűnő példány, amint a Follow Marketing szakemberei alkottak. 

Amennyiben az online marketing és a közösségi média felületek világában tennél a fejlődésedért, szeretnél gyakorlatias tudást, akkor a Follow Marketing remek választás lehet, mint tudjuk, a magunkba fektetett pénz, idő és energia mindig megtérül.

Töltsd hasznosan a szabadidődet! 

Érdemes átgondolni, hogy ha a világ leginkább irigyelt, sikeres emberei az olvasásra esküsznek és a folyamatos tanulásra, akkor ebben lehet valami, és ha eddig nem így tettél, akkor elérkezett az idő a változáshoz. 

A szabadidőd egy részét a könyveknek szánod, hasznosan töltöd ezt az időkeretet, az már fél siker. Válassz olyan könyveket, melyeknek témája érdekel, és napi 20-30 perc olvasással hamar az egyik kedvenc időtöltéseddé válhat, nem mellesleg az olvasottakat tudatosan fogod alkalmazni a vállalkozásodban, ezzel pedig nőni fog az eredményesség is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást