Szórakozás / Otthon

Az 5 legjobb karácsonyi film az adventi szezonra

Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel, de számomra néha az adventi várakozás időszaka sokkal jobb és szerethetőbb, mint maga az ünnep. Ilyenkor már bekúszik a hangulat a hétköznapokba, felgyulladnak az első fények és megkezdődik a visszaszámlálás. Ha szeretnéd teljesen felfokozni a várakozást, akkor a következő néhány filmmel garantáltan megjön az ünnepi hangulatod.

Segítség, karácsony!

A vígjátékok kedvelői is találhatnak maguknak igazán szuper karácsonyi filmet, ezek közül is kiemelkedik az 1994-es Segítség, karácsony!

, amely egy lelkisegély-szolgálat munkatársainak ünnepét követi végig.

Az ünnepek idején növekszik a telefonhívások száma, a szomorkodó magányos szíveket pedig hol jó, hol rossz tanácsokkal, de csupa jó szándékkal igyekeznek ellátni a telefonnál ülők, akikre bizony szintén ráférne egy kis lelki segély… A kialakult helyzetből pillanatok alatt mókás zűrzavar kerekedik, amely épp szenteste csúcsosodik ki.

Szerelem a végzeten

Avagy eredeti címén Serendipity, ami az amerikaiak egyik kedvenc szava.

Nagyjából azt jelenti, hogy ha az ember váratlan helyen és pillanatban talál valamilyen különösen értékes dolgot.

Ez történik a film főhőseivel is, Jonathannal és Sarával, akik egy karácsonyi vásáron nyúlnak ugyanazért a kesztyűért és azonnal nyilvánvalóvá válik közöttük a vonzalom.

Azonban mivel mindketten járnak valakivel, úgy döntenek, hogy a véletlenre bízzák magukat, Sara felírja a telefonszámát egy bankjegyre, majd fizet az első utcai árusnál, ezzel pedig a sors kezébe adja közös jövőjüket…

A kis hercegnő

Bár nem kimondottan karácsonyi film, ha vágyunk egy szívmelengető alkotásra a szeretetről és a jóságról, akkor a Frances Hodgson Burnett könyve alapján készült 1995-ös alkotás egészen biztosan megérinti a lelkünket.

A kis Sara-t szinte hercegnőként nevelte az apja, ám amikor a férfinak be kell vonulnia katonának, a kislány az idilli életből egy szigorú nevelőintézetbe kerül.

A változás nem könnyű, de a többi gyerek szeretettel fogadja a kislányt, azonban édesapja halála után nem maradhat többé az iskola növendéke: ő lesz a padlásszoba kis hercegnője, aki soha egy pillanatra sem veszíti el a reményt és még a legnagyobb szükségben is csak másokra gondol.

Kibírja valaki sírás nélkül?

Igazából szerelem

A nagy klasszikus nem maradhat le a listáról, akkor sem, ha mindenkinek ez az első karácsonyi film, ami eszébe jut ebben az időszakban.

Olvastad már?  10 karácsonyi frizura, ha valami igazán különlegeset szeretnél

Nem véletlenül van így ugyanis, hiszen a több szálon futó történetben mindenki magára ismerhet, együtt sírhat és nevethet a szereplőkkel.

A szerelem akkor is szerelem, ha különböző társadalmi osztályok, látszólag össze nem illő emberek szeretnek egymásba, a szerelem, akkor is szerelem, ha más nemzetiségűek vagyunk és bizony akkor is megeshet, hogy fülig szerelmesek leszünk, ha épp gyászolunk és szomorkodunk közben.

Tanulságos és szívmelengető történetek megbocsátásról, barátságról és arról a bizonyos szerelemről, így tehát érthető, ha akkor sem unalmas, amikor századszor nézed végig…

Múlt karácsony

Igaz már november eleje óta játsszák a mozikban Emily Clarke új filmjét, az adventi időszakban még biztos el tudod csípni, ha nem otthon, hanem inkább a moziban adnád át magad a karácsonyi hangulatnak.

A történet szerint Kate karácsonyi manóként csetlik-botlik az ünnepek előtti Londonban, az élete szétcsúszva, amikor besétál Tom, aki egyszerűen túl szép, hogy igaz legyen.

Mintha folyamatosan akadályok gördülnének az útjukba, pedig nagyon úgy tűnik, hogy egymásnak teremtette őket az ég…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást