Minden idők 5 legjobb időutazós filmje. Mindegyiket láttad már?

Minden idők 5 legjobb időutazós filmje. Mindegyiket láttad már?

Címlap / Kikapcsolódás / Minden idők 5 legjobb időutazós filmje. Mindegyiket láttad már?

Vissza a jövőbe-trilógia

Az 1985-ben debütáló sci-fi-komédia egész egyszerűen megunhatatlan, bármelyik részről is van szó. Mindegy, hogy valaki azért szereti, mert még a moziban látta annak idején, vagy azért, mert vasárnaponként gyakran ment a tévében, esetleg már felnőttként szerette meg, amikor a retró szerelmese lett, egy biztos: a történet mai napig szórakoztató.

Az első részben Marty McFly a múltba utazik vissza teljesen véletlenül, ahol gimnazista szüleibe botlik. A következő epizódban a jövőbe megy, hogy saját, leendő gyerekeinek hozza rendbe a sorsát. A harmadik részben egészen a vadnyugatig repülünk Marty-val és a Dokival, és megtanuljuk, hogy az időbe nem szabad csak úgy belepiszkálni.

 

Az időutazó felesége

Sci-fi és romantikus dráma egyben, amely Audrey Niffenegger azonos című regénye alapján készült, főszerepben Eric Banával és Rachel McAdams-szel. Henry egyszerű könyvtárosként dolgozik, és senki sem tudja róla, hogy ritka genetikai rendellenességgel született, aminek köszönhetően tud az időben utazni.

Bár sokan vágynak erre a képességre, sajnos Henry nem tudja irányítani, így a lehető legváratlanabb pillanatokban tűnik el és bukkan fel véletlenszerűen.

Az egyetlen biztos pont az életében Clare, akit gyerekként ismert meg, és aki később a felesége lesz, akihez mindig visszatér, bármi is történjen. De vajon meddig tarthat ez a boldogság?

 

Kate és Leopold

1876-ban járunk, a Brooklyn-híd építése még javában zajlik, amikor az egyik helyi úriember, Mountbatten hercege egy különc alakra lesz figyelmes. Követni kezdi és mikor a férfi le akarja vetni magát az épülő hídról, véletlenül ő maga is utána zuhan. Megdöbbenésére azonban másnap teljesen épen és egészségesen ébred egy New York-i lakás kanapéján, 2001-ben.

Miután az időutazó egy baleset miatt kórházba kerül, anélkül, hogy sikerülne visszajuttatnia potyautasát a múltba, a talpig úriember Leopold elkezdi egyre otthonosabban érezni magát a jelenben, főleg miután közelebb kerül az alsó szomszédjában lakó Kate-hez. Romantikus történet arról, hogy a régi értékeknek igenis van helye a modern világban is. 

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást