Kikapcsolódás / Szórakozás

Vidám filmek ma estére: az 5 legjobb francia sírva röhögős vígjáték

Vidám filmek ma estére: az 5 legjobb francia sírva röhögős vígjáték

Tökös ötös – Five, 2016.

A szörnyű magyar címmel rendelkező vígjáték nem véletlenül kapott helyet a francia filmvígjátékok toplistáján, hisz valójában egy nagyon szórakoztató történetet takar, amely szereplője öt fiatal jóbarát, akik az egyetemisták gondtalan életét élik egy szuper lakásban, amelyet az egyikőjük hihetetlenül gazdag édesapja fizet… egészen addig, amíg kiderül, hogy csemetéje mégsem jár az orvosi egyetemre, csak lódított a tanulmányairól.

Hogy a hirtelen jött lakáskrízist megoldja, nagy tételben fűvet kezd el árulni legjobb barátjával.

Mivel rengeteg pénzzel tartoznak a dílerüknek, és szorítja őket a határidő, amire a pénzt szállítaniuk kell, az összes barát elkezd besegíteni a bizniszbe, és próbálják eladni az anyagot mindenkinek, aki kapható rá.

Egy őrült pillanat – Un moment d’égarement, 2015.

Laurent és Antoine jó barátok, akikben közös az, hogy sikeres és sármos negyveneses, borzasztó korábbi házassággal, és mindkettőjüknek kamasz lánya van, akik szintén szoros barátságot ápolnak egymással.

A két apa úgy dönt, hogy lányaikkal együtt tengerparti vakációra indulnak, ahol az egyikőjük egy éjszakára összegabalyodik barátja lányával.

A férfi próbálja titokban tartani a kalandot, de sajnos barátja lánya mélyebb érzéseket táplál iránta, mint gondolná, és örülne, ha papája előtt is lelepleződne a viszony, hogy ő áldását adja a kapcsolatra.

Együtt élhetnénk – Et si on vivait tous ensemble?, 2011.

Öt idős barát úgy dönt, hogy nem akarnak továbbra is egyedül élni, ezért úgy döntenek, hogy egyikük házában összeköltözzenek, hogy egymás gondját viseljék utolsó éveikben.

Csatlakozik hozzájuk egy fiatal etológiahallgató fiú is, aki éppen az idősebb generációról készíti szakdolgozatát.

A barátok között akad olyan, aki már egyre szenilisebb, egy romantikus, lázadozó típus, aki feleségének minden vágya az, hogy a gyermekei és az unokái szuper anyukaként és nagymamaként gondoljanak rá, egy nőcsábász öregúr és egy rákbetegséggel küzdő tanárnő is…

Oldalak: 1 2

5 hozzászólás

 • Avatar
  végh anikó
  2021.01.17., 19:59

  És hol vetítik ezeket a filmeket ha szabad kérdezni

  Válasz
  • bien.hu
   bien.hu
   2021.01.18., 18:35

   Szia Anikó! A legtöbbet meg lehet találni online vagy a streaming szolgáltatóknál (Netflix, HBO GO), de szerencsére a TV-ben is gyakran vetítik őket 🙂

   Válasz
 • Avatar
  BBKriszta
  2021.01.17., 20:15

  Ajànlom még Christian Clavier-vel a “Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu? “-t ……hatalmas!

  Válasz
  • bien.hu
   bien.hu
   2021.01.18., 18:35

   Köszi a tippet, megnézzük 🙂

   Válasz
 • Avatar
  Fehér Pál
  2021.03.12., 13:50

  Hol nézhető? Azt kellett volna megjegyezni valahol. Köszönöm.

  Válasz

Írj egy hozzászólást