Kikapcsolódás / Szórakozás

A 6 legjobb film a túlvilágról – Klasszikus filmek a Mennyországról

A 6 legjobb film a túlvilágról – Klasszikus filmek a Mennyországról

Ghost

Természetesen a klasszikusok is helyet kapnak a listán, ilyen az 1993-as Ghost, amelyben Patrick Swayze, Demi Moore és Whoopi Goldberg felejthetetlen alakítása látható. A történet szerint Sam és Molly (Swayze és Moore) boldog párocska, akik most költöznek be új, közös New York-i otthonukba.

Egy este azonban a nyílt utcán megtámadják őket és a férfit lelövik. Mire Sam magához tér, csak annyit lát, hogy kedvese az ő teste fölött zokog, ő pedig immár szellemként nézi az eseményeket. Sam végül egy ügyefogyott médium (Goldberg) segítségével próbálja figyelmeztetni szerelmét, hogy az ő élete is veszélyben van, a támadás ugyanis nem volt véletlen… A romantikus filmek között legalább olyan alapműnek számít a film, mint a Dirty dancing, amelyen egyszerre sírunk és nevetünk.

 

Örökké

Pete (Richard Dreyfuss) vagány pilóta, aki nem ismer félelmet, és néha a szükségesnél veszélyesebb helyzetekbe is belemegy, főleg, ha a barátairól van szó. Szerelme folyamatosan retteg, hogy egyszer majd nem tér vissza egy akcióról, amely során repülőjéről segít megfékezni a tomboló erdőtüzeket.

Egy nap valóban megtörténik a tragédia: Pete lezuhan és egy mennyei erdőben tér magához, ahol egy angyal várja. Elmondja neki, hogy mielőtt tovább léphetne, vissza kell térnie a földre és szellemként átadnia valakinek a tudását. Steven Spielberg 1989-es filmje a csodálatos Audrey Hepburn utolsó filmszerepe is egyben.

 

Hatodik érzék

Kinek ne lenne ismerős a mondat: „Halott embereket látok”? M. Night Shyamalan 1999-es amerikai pszichothrillere tipikusan az a film, ami egyszer, első nézésre üt igazán nagyot a végén lévő csavarral együtt, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes újra és újra elővenni.

Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus, aki egy kisfiúnak próbál segíteni. Cole (Haley Joel Osment) azt állítja, hogy látja és beszélni tud a halottakkal. Malcolm hitetlenül áll a történtek előtt, de kiderül, hogy a fiú valóban igazat beszél és egy gyilkossági ügy felgöngyölítésében is segíthet. 

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást