A legjobb filmek Halloweenra – nem csak horrorrajongóknak

A legjobb filmek Halloweenra – nem csak horrorrajongóknak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb filmek Halloweenra – nem csak horrorrajongóknak

Az utóbbi években a Halloween már nálunk sem csak egy távoli és rejtélyes ünnep, amit az amerikai filmekben látunk, hiszen egyre több helyen tartanak itthon is halloweeni buliat. Ha azonban nem a jelmezes mulatság mellett döntünk, hanem inkább otthon szeretnénk a kanapén élvezni az estét, vagy egyszerűen csak szükségünk van a buli előtt egy kis inspirációra, a következő filmek biztosan segítenek – ráadásul szórakozásnak sem utolsók!

A legkisebbeknek: Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak

Az összes klasszikus rémalak megjelenik benne, mégis bátran megnézhetik a legkisebbek és a legidősebbek is ezt a rajzfilmet, amely teli van felnőtteknek szóló, frappáns poénokkal és remek dalokkal, így nem kell legyintve rávágnunk, hogy „mesét ugyan nem…”.

Miért is ne?

A 2012-es rajzfilm főhőse Drakula gróf, aki egyedül neveli – és kissé túlfélti – gyermekét, Mavist, a fiatal vámpírlányt.

Együtt vezetik Erdélyben a Hotel Transylvániát, ahol minden szörny és rém várva várt vendég, végre itt a lehetőség, hogy kipihenjék magukat az egész éves ijesztgetés után.

Frankenstein szörnye, múmiák, vérfarkasok és zombik is felbukkannak itt, aztán egyszer csak betéved egy ember is és sikeresen elcsavarja Drakula lányának a fejét…

Az egész családnak: Addams family – A galád család

Egy igazi klasszikus a kilencvenes évek elejéről, ami ugyanolyan szórakoztató a gyerekeknek és a felnőtteknek is, így nem kell attól tartanunk, hogy ne nézhetné együtt a filmet az egész család.

Azoknak ajánljuk, akik se nem bugyuta mesét, se nem iszonyú ijesztő horrort nem választanának, de mégis szeretnének egy kicsit átkapcsolni „Halloween üzemmódra”.

Az Addams család a tökéletes amerikai család szatirikus bemutatása, hiszen gazdagok, összetartóak és kifejezetten élvezik, ha valaki bizarrnak és ijesztőnek találja őket.

Gyermeklelkű felnőtteknek: Rém rom

A 2006-os animációs film története és látványvilága inkább való felnőtteknek, mint gyereknek, ugyanis egy házról szól, amely, miután mogorva tulajdonosa elhagyja, öntudatra ébred és mindent – beleértve a környéken lévő gyerekeket is– magába szippant.

Ugye milyen hátborzongatóan hangzik?

Néhány gyerek azonban megelégeli a rettegést és úgy döntenek, hogy „elbánnak” a rémes rommal.

Persze a végén kiderül, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint ahogy az elgondoltuk és minden roskatag háznak vannak titkai.

A rejtélyek kedvelőinek: Az Álmosvölgy legendája

Az 1999-es amerikai horrorfilm Tim Burton és Johnny Depp egyik korai közös munkája, amelynek különleges látványvilága teljesen elvarázsolja a nézőt.

A 18.

század végén játszódó történetben Ichabot Crane (Depp) nyomozó érkezik egy vidéki városkába, hogy felgöngyölítsen egy gyilkossági ügyet.

A helyiek szerint egy fej nélküli lovas szedi áldozatait, a két lábbal a földön álló nyomozónak azonban nehezére esik hinni mindenféle dajkamesében, egészen addig, míg szembe nem találkozik magával az emlegetett gonosszal.

Gyönyörű képi világ, izgalmas történet, remek színészek és meglepő fordulatok, mindez némi hátborzongató hangulattal fűszerezve.

Tökéletes választás egy rémisztő estére.

Horrorra vágyóknak: Halloween

A név kötelez, így nem hagyhatunk ki a listából egy klasszikus horrorfilmet sem, amely ráadásul nemrég folytatást is kapott.

Az eredeti 1978-as John Carpenter film Halloween éjszakáján játszódik, amikor a gonosz elszabadul, és egy maszkban támad rá gyanútlan áldozataira.

Nemcsak azért érdemes megnézni, mert valóban a műfaj egyik kiemelkedő alkotása, hanem azért is, mert ebben a filmben debütált Jamie Lee Curtis, ráadásul minden idők legtöbb bevételt hozó független filmjeként tartják számon.

A 2018-as folytatás – amely szintén pozitív kritikai visszhangot kapott – több évtizedekkel később játszódik, amikor az első film kulcsszereplői újra szemtől szembe találják magukat egymással.

Ha egy klasszikus horrorra vágysz, akkor a legjobb alkalom erre a filmre Halloween éjszakája!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást