10 legjobb dolog, amit ne hagyj ki, ha Rómában jársz

10 legjobb dolog, amit ne hagyj ki, ha Rómában jársz

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 10 legjobb dolog, amit ne hagyj ki, ha Rómában jársz

Ha valaki rajong a történelemért és a remek ételekért, akkor Olaszország, azon belül is Róma biztosan tökéletes úti cél számára. Csodás épületek, múzeumok és ínycsiklandó ételek várnak minket a legegyszerűbb étteremben is, amelybe véletlenül betévedünk. Íme, néhány kihagyhatatlan dolog, amit mindenképp ki kell próbálnod, ha az örök városban jársz.

1. Séta a fórumon

Biztosan emlékszel még, amikor a Forum Romanumról tanultál általános iskolában, ha Rómában jársz, magad is sétálhatsz ezen a legendás helyen, amely a római kor egyik legizgalmasabb lenyomata. Ma is számtalan épületmaradvány, templom és oszlop van itt, így akár órákat is el lehet bolyongani ezen a különleges területen.

2. Nézz körül a Vatikáni Múzeumban!

A Vatikánt sem szabad kihagynod, ha Rómában jársz, hiszen ez egy egészen különleges államba nyerhetsz így bepillantást. Itt található a Vatikáni Múzeum is, amely a világ egyik leggazdagabb gyűjteménye, egészen az ókor óta minden korszak csodáiból akad itt néhány, ráadásul a Sixtus-kápolna is itt található, amit bár egyszer mindenképp látni kell, számíts rá, hogy hatalmas tömeg fogad majd.

3. Tedd a kezed az Igazság szájába!

A Bocca della Veritá, vagyis az Igazság szája a turisták kedvelt célpontja, akik mindig szívesen fotózkodnak a folyóisten arcát ábrázoló kőkorong előtt. Ne hagyd ki te sem!

4. Bérelj egy Vespát!

A rómaiak, akárcsak a legtöbb olasz, egészen másképp gondolkodnak közlekedési járműveikről, mint mi magyarok. Nem féltik őket annyira, egyszerűen célszerű eszközöknek tekintik, így ne lepődj meg, ha elképesztő forgalmi helyzetekbe botlasz. Amit viszont ennek ellenére sem érdemes kihagynod, az egy igazi római Vespa-túra.

Bérelj egy robogót és szeld át keresztbe kasul a történelmi várost akárcsak Audrey Hepburn a Római vakációban.

5. Kóstolj!

Friss alapanyagok, isteni tészták és kenyerek, csodás fűszerezés – az olasz konyha messze földön híres, így tedd félre a diétádat és kóstolj meg mindent, amit csak tudsz, hiszen egészen biztosan felejthetetlen gasztronómiai élményekben lesz részed.

Mindegy, hogy egy népszerű étterem vagy egy kisebb étkezde egy eldugott utcácskában, biztosan nem fogsz csalódni.

6. Fagyizz, fagyizz és fagyizz!

Ha igazán jó fagyit akarsz, az olaszok gelatója a legjobb választás. Szerezz egy gombóccal és egyszerűen csak engedd meg magadnak, hogy eltévedj. Ne aggódj, mire elfogy a fagyid, egészen biztosan felbukkan a következő fagyizó a láthatáron…

7. Sziesztázz!

Dél és három óra között hiába is próbálnál bármit csinálni a városban, minden zárva, a rómaiak elvonulnak sziesztázni. Te is tégy így, add át magad a helyi életstílusnak és pihenj egyet ebéd után, hogy aztán újult erővel vesd bele magad a városnézésbe egy frissítő kávéval.

8. Piacozz!

Számtalan helyen találsz piacot a városban hétvégente, ahol napérlelte, friss és zamatos zöldségeket és gyümölcsöket kínálnak, nem is beszélve a különféle sajtokról és húsokról, amelyekből biztosan szívesen hazavinnél egy keveset. Kóstolgass, érdeklődj és vegyülj el a helyiek között!

9. Esti kimenő

A szieszta miatt az igazi élet Rómában este 9 körül indul, keress egy kellemes teraszt, rendelj valami csipegetnivalót és az olaszok egyik kedvencét, egy aperolt, vagy térj be egy borbárba és érezd jól magad!

10. Dobj egy érmét!

Kötelező megálló a Trevi kút, a legenda szerint, aki ide bedob egy pénzérmét, egészen biztosan visszatér a városba. Ha pedig a fentiek közül mindent kipróbáltál, garantáltan szeretnél visszatérni. Igyekezz egy korai vagy nagyon késői időpontot választani, itt ugyanis mindig hihetetlen nagy tömeg van.

Képek forrása: sborisov/Depositphotos.comAlinaRosanova/Depositphotos.comTTstudio/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást