A 11 legjobb dekoratív és okos tárolási ötlet

A 11 legjobb dekoratív és okos tárolási ötlet

Címlap / Otthon / Dekor / A 11 legjobb dekoratív és okos tárolási ötlet

Lassan itt  a tavaszi nagytakarítás szezonja, amikor nemcsak kisuvickoljuk otthonunkat, hanem próbálunk rendet tenni holmijaink közt is. A következő tárolási megoldások talán inspirációt adnak mindehhez!

Jól kihasznált kamra

A kamrában a legpraktikusabb, ha minél magasabb és minél több polcból álló szekrényt építünk be. Csoportosítsuk befőttjeinket, élelmiszereinket, fűszereinket és egyéb konyhai tartozékunkat funkcionalitásuk szerint, hogy minél hamarabb megtaláljuk benne amit keresünk.
A szekrény és fal színének válasszunk fehéret, hiszen a kis férőhelyű tereket csak így tehetjük optikailag tágasabbá.

Kép forrása: closetworksinc.com

Gyerekszoba polcok

Talán nincs is több olyan szoba a lakásban, ahol több kacat gyűlne össze, mint a gyerekszobában. Apró játékok, csecsebecsék és azonosítatlan dolgok keresik helyüket, amire még a legjóravalóbb anyuka is haját tépi.
Szerezzünk ezért be a szoba stílusához illő tárolódobozokat és mappákat, amelyekbe helyet kaphat minden nem dekoratív tárgy.

Falra akasztva

Az íróasztal feletti falat is hasznosíthatjuk parafatáblákkal és falra szerelhető akasztókkal, amelyekre kis tárolókat függeszthetünk.
A tárolókban tarthatjuk a tollakat és a ceruzákat, a parafatáblára pedig kifüggeszthetünk fotókat vagy memória-cetliket. Plusz megoldásként az egész fölé egy lebegőpolcot is szerelhetünk, mely nemcsak dekoratívan lezárja a dolgozórészt, de hasznos tároló felületet nyerünk vele.

Kép forrása: iheartorganizing.blogspot.com

Papírok csoportosítva

Ugye ismerős helyzet, amikor otthonodban átveszik az uralmat a papírhegyek, és ha véletlenül valamit keresned kell köztük, még a tűt is hamarabb megtalálnád a szénakazalban, mint a kóbor papírlapot.
A polcokra elhelyezett vászon tárolók ideális helyet biztosítanak a dokumentumaid számára. A vászonra ráírhatod mi van benne, így egyből megtalálod, amit keresel!

Kép forrása: amwdesignstudio.com

Beépített fürdőszobai szekrény

Fontos, hogy egy fürdőszobában minden fontos kellék kézügyben legyen, erre pedig misem alkalmasabb, mint egy praktikus szekrény!
Törölközők, kozmetikumok, vegyszerek és smink kellékek foglalják itt el helyüket. Ma már szerencsére nem nehéz olyan méretű szekrényt beszerezni, ami fürdőszobánkba passzoljon.

Kép forrása: lowescreativeideas.com

Dekoratív négyzetpolcok

A modern minimalista trend egyik kedvence az egyszerű négyzetpolcos szekrény. Sokan tartanak tőle, hiszen a polcokat esztétikusan “megtölteni” nem egyszerű feladat.
Figyeljünk arra, hogy rendezetten pakoljuk bele könyveinket és díszeinket, 1-2 stílusos tárolódobozt is felpolcolhatunk, valamint a színek harmóniáját is tartsuk szem előtt.

Kép forrása: Ikea szekrény

Külön előszobai tárhely mindenkinek

Zavaró dolog, amikor indulásnál kabátunk és cipőnk után kell kutatnunk családtagjaink cuccai közt. Remek megoldás erre, egy ilyen külön részekre osztott előszobabútor.
A felső polcokba kerülhetnek a sapkák, sálak és egyéb apróságok, a fogasokra természetesen a használatos kabátok, a két szintes cipőtartó pedig elegendő helyet biztosít a lábbeliknek!

Kép forrása: oakhillarchitects.com

Hobbidolgok dekoratív tárolása

A különböző kézműves hobbik rengeteg örömet okoznak nekünk, de a sok kellék tárolása már fejtöréssel járhat! A képen látható tároló ötlet mindenki számára a legkézenfekvőbb, hiszen csak mappákra és tárolódobozokra lesz szükségünk.
Figyeljünk arra, hogy a tárolódobozok egyforma színűek és stílusúak legyenek, valamint ne tegyük az összeset egy csoportba, oszlassuk szét a szekrényen, hogy “egyensúlyba” legyenek.

Kép forrása: raelynncallaway.com

Tányérok fiókba rejtve

A minőségi konyhabútorok ismérve a praktikum, ízlésesség és tartósság. Ezek a hatalmas masszív fiókok remek tárhelyet biztosítanak a tányéroknak és bögréknek.

Kép forrása: divinekitchens.com

Fonott tálca a konyhai üvegeknek

Az olajok, ecetek, szószok és egyéb folyékony üvegbe zárt finomság minden háztartásban jelen van. A probléma az, hogy legtöbbször nincsenek kézügyben és egymástól szétszórva tároljuk ezeket.
Egy ilyen egyszerű tálcával ez a probléma is megoldódott, az üvegek szépen csücsülnek a nekik rendelt fonott alávalón, ráadásul így sokkal dekoratívabbá vált a konyha is.

Kép forrása: theoldpaintedcottage.com

Dolgozósarok kis beugróban

Egy ilyen dolgozórészben öröm a munka! A fehér bútorzat a lakás beugró részére lett tervezve, remekül kihasználva minden tárolási lehetőséget.
Az íróasztal fölött reteszek, polcok, fiókok és szekrény áll rendelkezésre. A klasszikus bútorhoz klasszikus szék illik, de az eklektikát kedvelők egy kényelmes minimalista műanyagszéket is bevállalhatnak!

Kép forrása: hamiltongraydesign.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást