Az 5 leggyakoribb ok, ami tönkretehet egy női barátságot

Az 5 leggyakoribb ok, ami tönkretehet egy női barátságot

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az 5 leggyakoribb ok, ami tönkretehet egy női barátságot

Néha még a megrendíthetetlennek tűnő barátságok is rámehetnek egy-egy súlyos ügyre. Íme az 5 leggyakoribb ok, ami a végét jelentheti a hosszú évek óta jól működő baráti kötelékeknek!

Hazugságok

Mindegy, hogy ártatlan füllentésről vagy komoly hazugságokról van szó, egy barátságot könnyen megtépázhat, ha az egyik fél mellőzi az őszinteséget. Persze tudjuk, hogy a motiváló erő legtöbbször az, hogy nem akarod megbántani vagy kellemetlen helyzetbe hozni a barátnődet, de inkább képzeld magad fordított helyzetbe.

Ugye neked sem tetszene, ha csúnyán átvernének a hátad mögött? Becsapva, elárulva éreznéd magad. Egyszóval egy barátságnak az őszinteségen kell alapulnia és nem kell sorozatosan hazudni ahhoz, hogy tönkremenjen, sokszor egy súlyosabb hazugság felér több kisebbel.

Utánzás

Habár ez egy elég ártatlannak tűnő ok, ám egy idő után nagyon zavaróvá tud válni és képes pontot tenni a barátság végére. Egyszer csak azt veszed észre, hogy a barátnőd elkezdett másolni téged? Ugyanúgy öltözködik, ugyanolyan hajat vágat a fodrásznál, mint te? Esetleg még a beszédstílusodat és gesztikulációdat is átvette?

Valószínűleg önértékelési zavarral küzd és te mint hozzá közel álló, pozitív szerepet betöltő ember az életében, jó példának tűnsz a követéshez. Ilyen esetben segítségre van szüksége a barátnődnek, hogy újra megtalálja a saját egyéniségét, ám sajnos sok esetben mire idáig jut a dolog, rámegy a barátság.

Pasik

Ugyan mi más lehetne a legfőbb szakító ok egy barátságban, mint a pasik és a velük kapcsolatos ügyek? Barátnők között alapszabály, hogy egymás pasija abszolút tabunak számít és ez sokszor az expasik körére is kiterjed.

A legtöbb nő azon a véleményen van, hogy a barátnőjének tilos a volt párjával járnia, akkor is, ha köztük már mindennek vége és teljesen lezárták a dolgot. Akkor is árulásnak gondolják, ha valójában már szabad préda az exkedves. Ha pedig úgy csábítod el a barátnőd pasiját vagy ő a tiédet, hogy együtt vagytok/vannak, az abszolút végzetes hibának számít és egy nagyon aljas lépés egymással szemben.

A harmadik

Bizony nemcsak egy párkapcsolatban jelenhet meg az a bizonyos harmadik, hanem egy barátságban is. Eddig az összes szabadidőtöket együtt töltöttétek a barátnőddel, de egy ideje sorra mondja le az előre megbeszélt programokat? Először talán arra gyanakszol, hogy pasi van a dologban, ám egyszer csak kiderül, hogy megismerkedett egy másik lánnyal és inkább vele tölti az idejét.

Mi tagadás, pocsék érzés azzal szembesülni, hogy a barátnőnk, akivel eddig a legbizalmasabb titkainkat is megosztottuk egymással, már mással teszi ezt. Ilyenkor úgy érzed magad, mint egy sarokba dobott játék, amit meguntak. Ez egy olyan törés, ami szinte biztosan tönkretesz egy barátságot.

Pénz

Meglepő dolog, de akár a mocskos anyagiak is előidézhetik egy jól működő barátság végét. Nemhiába mondják, hogy a pénzügyekkel vigyázni kell, mert képesek bármilyen emberi kapcsolatban nagy galibákat okozni.

Elég csak arra gondolni, hogy kölcsönadtok egymásnak, majd különböző indokokra hivatkozva elfelejtitek rendezni a tartozást. Ennek egy rosszabb változata, ha az egyik fél folyamatosan kölcsönkér és a végén akkora adósságot halmoz fel, hogy veszélybe sodorja a másik felet is
 

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!