Hozzávalók:
60 dkg padlizsán 60 dkg burgonya 20 dkg koktélparadicsom csipet só 1 kiskanál oregánó 2 dl tejszín olaj
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony karikákra vágjuk. Nem főztük elő a krumplit, ezért fontos, hogy szuper vékonyra, kb. 3 mm-esre szeljük a megfelelő puhulás érdekében.
A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk. A tojásgyümölcsöt felkarikázzuk, kb.4 mm-es szeletekre vágjuk.
A koktélparadicsomot megmossuk, majd kettévágjuk.
A jénai edényt olajjal vékonyan kikenjük.
Enyhén dőlve, hogy a zöldségek fedjék egymást, váltakozva lerakjuk a burgonya-, és a padlizsán karikákat. A felezett koktél paradicsomokat tetszés szerint elhelyezzük a lerakott zöldségek tetején.
Enyhén megsózzuk és morzsolt oregánóval megszórjuk a zöldséges rakottast.
Mielőtt sütőbe tennénk, felöntjük 2 dl tejszínnel a készülő ételt.
180 fokon fólia alatt 30 percig sütjük. A fólia fontos a burgonya puhulása érdekében.
Frissen fogyasztjuk.