A házi jégkrémeknek több előnyük is akad: először is pontosan tudod, miből, mennyi került belőlük, hiszen magad állítod össze őket. Másrészről pedig teljesen a saját ízlésedre szabhatod őket, legyen szó a küllemről, a kalóriaigényről, vagy éppen az ízvilágról. Lássuk hát a pofonegyszerű változatokat!
3/5 Gyümölcsök egészben
Ez a megoldás ez előző két lehetőséget ötvözi. Az alap ebben az esetben valamilyen üdítő, ami lehet limonádé, szörp, gyümölcslé, bármi, ami számodra megfelel. Ha ezzel elkészültél, már csak szezonális gyümölcsökre van szükséged. Ha nem akarsz bíbelődni, válassz aprókat, pl. ribizliz, áfonyáz, meggyet, epret.
Ha ezek nincsenek kéznél, vagy nem kedveled őket, bármilyen más gyümölcsöt is választhatsz, csupán akkor meg kell tisztítanod és fel kell kockáznod őket.
Ne készíts túl apró darabokat, ugyanis a következő lépés az, hogy tedd bele a gyümölcsöket a formába (ha túl kicsik, elmozdulnak, mikor rájuk öntöd a folyadékot). Jól púpozd meg a formát, tehetsz esetleg mentát is a gyümölcsök mellé. Mehet rájuk az üdítő, és irány a fagyasztó!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!