A legcukibb kutyafajták

A legcukibb kutyafajták

Címlap / Életmód / Család / A legcukibb kutyafajták

Mikor kutyatartásra adjuk a fejünket, sajnos vagy nem, elhanyagolhatatlan döntési tényező a kutya kinézete is. Most összegyűjtöttünk hét igazán imádnivaló kutyafajtát, amelyek közül szinte lehetetlen választani, hiszen egytől egyig nagyon aranyosak.

Angol cocker spániel

A spánielek nem véletlenül az egyik legkedveltebb kutyafajták, hiszen nagyon okosak, kedvesek és gazdájukért szinte bármit megtennének.
Vidám természetű, nagyon családbarátfajta, jól kijön más kutyákkal, azonban kissé féltékeny típus, szereti, ha ő van a középpontban. Enni szinte bármikor képes, de nem szabad túletetni és a szőre ápolására is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Szamojéd

A szamojéd sokak kedvence, nagy fehér bundája és mosolygós arckifejezése szinte mindenkit azonnal levesz a lábáról. Imádja a gyerekeket, kedves és barátságos, még az idegenekkel szemben is, így házőrzésre nem a legjobb választás.
Nagy mozgásigénye van, ezért napi szinten kell vele foglalkozni. Nagyon engedelmes, szófogadó, igazán könnyen kezelhető fajta.

Bichon Havanese

A havanese kutyák apró, mackós kinézetük miatt egyszerűen imádnivalóak. Aki kis házi kedvencet szeretne magának, akár kertbe, akár lakásba, annak remek választás.
Nagyon szeret játszani, élénk és kedves, sőt még intelligens is, így könnyedén tanítható, viszont sok törődést és szeretetet igényel. A többi kutyával remekül kijön, barátkozós természetű.

Border Collie

Míg korábban az angol juhászok kedvenc kutyafajtája volt, manapság egyre több helyen vezeti a népszerűségi listák élét. Nagyon kedves, barátságos természetű, de nem ezzel a tulajdonságaival került be a köztudatba, hanem kimagasló intelligenciájával.
Könnyedén és gyorsan tanul, igényli a törődést, viszont hatalmas a mozgásigénye, ezért minél többet kell foglalkoztatni, hogy levezesse energiáit. Nem ugatós fajta, ezért csendes, nyugodt társ lehet.

Francia buldog

A francia buldogok nagy népszerűségnek örvendenek, tipikus szobakutyák, akik legjobban akkor érzik jól magukat, ha emberek között lehetnek.
Nagyon játékos fajta, imád sétálni és szaladgálni. Szelíd természetű, gyerekekkel is jól kijön, gazdájához nagyon ragaszkodik, ezért remek társ. Több színben is van, az egyik legkedveltebb feketében.

Mopsz

Nagy szemeivel, rövid orrával és kunkorodó farkával egy pillanat alatt mosolyt csal az arcunkra. Imád emberek társaságában lenni, kedves, barátságos kutya. Körülbelül 2 éves koráig szinte hiperaktívnak mondható, ezért következetesen kell nevelni.
Nagyon szeret enni, de vigyázni kell vele, mert hízásra hajlamos. Érzékeny és hűséges, a gyerekeket is nagyon szereti, igazi családi kutya.  

Beagle

A beagle egy igazán imádnivaló kutyafajta, kis termetével és barátságos természetével azonnal belopja magát a szívünkbe.
Játékos, kedves és ragaszkodó, lakásban is remekül el van, viszont nagy a mozgásigénye, így naponta többször le kell vinni sétálni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást