Lebegő pillák: már most imádjuk a legújabb, légies trendet!

Lebegő pillák: már most imádjuk a legújabb, légies trendet!

Címlap / Stílus / Arc / Lebegő pillák: már most imádjuk a legújabb, légies trendet!

Pontosan mik azok a lebegő pillák?

A sminktrend neve abból ered, hogy a pillák puhának, pihekönnyűnek tűnnek, ugyanakkor a maximális hatásért meg vannak emelve. Tulajdonképpen a cél egy optikai illúzió elkészítése, hogy úgy tűnjön, a pilláid a szemhéjad felett lebegnek. A szempillaemelés (lash lifting) népszerűvé válása alapozta meg a trendet, ugyanakkor a tartós eredményt ígérő procedúra nem végezhető el otthon, csak szakembernél. A jó hír viszont az, hogy te is egyszerűen készíthetsz lebegő pillákat otthon.

Hogyan csináld?

A lebegő pillák elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Az pedig vitathatatlan, hogy tavaszra nincs ennél jobb választás, hiszen üde, könnyed, mégis látványos megoldás, ráadásul kinyitja a tekintetedet. Ha nincs időd vagy nem szeretnél elmenni egy liftingre, akkor válassz a következő módszerek közül:

Szempillaspirállal

A legfontosabb lépés a tökéletes szempillaspirál megtalálása. Fontos, hogy több rétegben is fel lehessen vinni és megtartsa a pillák ívét. (Ilyen például a MAC Extended Play GigaBlack Lash, vagy a Maybelline Volum’ Express Colossal Curl Bounce spirálok). Ha alapvetően egyenesek a pilláid, előtte göndörítsd be őket. A dolgod csak annyi, hogy lehetőleg minél kevesebb réteget vigyél fel a spirálból, hogy ne tűnjenek vastagnak és nehéznek a szempilláid. Bátran húzd át az alsókat is, úgy lesz teljes az összkép. Ha nem csak a hétköznapokon viselnéd, érdemes valamilyen különleges tusvonallal kombinálnod. Így biztos lehetsz benne, hogy utánad fordulnak.

Műszempillával

Ha ennél egy fokkal több időt is rászánnál a lebegő szempillák elkészítésére, akkor bevetheted a műszempillákat is. A lényeg, hogy a soros pillát a szempilláid alá tedd, így ugyanis megemeli a természetes szálakat. Fontos, hogy a műszempilla a szemed külső sarkánál megfelelően illeszkedjen, illetve szükség esetén nyugodtan szabd méretre a műpillákat. Ha ez nem elég, akkor az előző szempillaspirálos trükkel is kiegészítheted.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást