Láttad már, de nem tudtad: tetkók, amiknek mélyebb jelentése van, mint gondolnád

Láttad már, de nem tudtad: tetkók, amiknek mélyebb jelentése van, mint gondolnád

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Láttad már, de nem tudtad: tetkók, amiknek mélyebb jelentése van, mint gondolnád

A tetoválásokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de az szinte biztos, hogy ha valakinek van egy, mindenki meg fogja kérdezni: mit jelent. Az alábbi szimbólumoknak különleges jelentése van, és sokszor viselőjüket is különleges érzelem fűzi ezekhez a motívumokhoz. Ismerd meg őket!

Kiskanál

Szokatlannal tűnhet, hogy valaki egy kiskanalat tetováltat magára, pedig a szimbólum konkrét üzenetet hordoz.

Világszerte ez a jelképe azoknak, akik valamilyen krónikus betegséggel küzdenek, és a mindennapjaikat a fájdalom határozza meg.

A kiskanál több dolgot is jelképez – egyrészt azt, hogy ezeknek a betegeknek mindig gondolniuk kell arra, hogy bármit is tesznek, maradjon egy kiskanálnyi energiájuk, hiszen sosem tudhatják, mikor tör rájuk egy újabb roham.

Másrészt pedig azt, hogy mindannyiunk ideje kiskanalakkal lett kimérve ezen a földön, és mi döntjük el, hogy melyiket mire használjuk.

Pontos vessző

A pontos vessző szintén mély jelentéssel bír, és bár a mögötte lévő történet árnyalataiban eltérő lehet, attól függ, hogy milyen tetováló fórumokon olvas róla az ember.

A lényeg viszont ugyanaz: még nem végeztem, még nincs vége a történetemnek.

A pontos vessző így lehet az újrakezdés, egy tragédia utáni folytatás szimbóluma, de sokszor használják bátorításnak azok is, akiket például depresszió, öngyilkos gondolatok gyötörnek.

Ez a szimbólum számukra azt jelenti: pontot tehetnének a történetük végére, de erősek maradnak, és folytatják a harcot.

Nyitott háromszög

A háromszögeknek sokféle jelentése lehet, a nyitott háromszög azonban hagyományosan a nyitottságot jelképezi, azt, hogy valaki képes marad a változásra.

Nem zárkózom el, nem fordulok el az új dolgok felől, és bármit hoz is a sors, tudok úgy alakulni, hogy megbirkózzak vele – ez a legfőbb üzenete ennek a tetoválásnak, ami persze sokaknak sok mindent jelenthet, és olyanok is vannak, akik egy konkrét esemény kapcsán tetováltatják magukra a jelet.

Fekete masni

Egy apró, fekete masni bájos, kedves tetoválásnak hat, az üzenete azonban sokszor szomorú.

Van, aki egyszerűen azért választja, mert aranyos, és persze olyanok is vannak, akik nagyobb méretben, például a combjukra tetoválva szexinek találják.

Hagyományosan azonban a fekete masni a gyász szimbóluma, így valaki emlékére szokás felvarratni, jelezve, hogy soha nem felejtesz, és ha éled is tovább az életedet, valaki örökre hiányozni fog.

Egyes fórumokon a fekete masni a bőrrákra való figyelemfelhívás, illetve a szűrés fontosságának hangsúlyozása is lehet.

Lótuszvirág

A lótuszvirág egyes kultúrkörökben a szerencse szimbóluma, de sok tetováló és tetovált számára egészen más jelent.

A virág, ami sokszor mocsaras, zavaros vízből nő ki, egy olyan történetről mesél, ami nem indult jól, mégis valami szép nőtt ki belőle.

Sokak számára jelenti például a nehéz gyermekkort, aminek ellenére mégis sikeres felnőttekké váltak, vagy egy olyan nehéz helyzetet, amit ugyan nem volt könnyű átélni, de végül erősebben, magabiztosabban kerültek ki belőle.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást