Ezt látnod kell! Lenyűgöző óriás mandalákat készít egy művész

Ezt látnod kell! Lenyűgöző óriás mandalákat készít egy művész

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezt látnod kell! Lenyűgöző óriás mandalákat készít egy művész

Suzan Drummen holland művész nem mindennapi alkotásokat készít apró kristályokból, drágakövekből, fényes tükör- és üvegdarabkákból, melyekkel aztán hatalmas tereket varázsol lélegzetelállítóvá. A mandalákra emlékeztető, kaleidoszkópszerű installációkba pedig egyre többen szeretnek bele!

Suzan munkái 1991 óta világszerte jelennek meg kiállításokon és különböző épületek dekorációjaként. Alkotásai többek között szerepeltek Hong Kongban az Új Év installációjaként, Chicagóban az 1996-os és 1997-es művészeti kiállításokon, Amszterdam központi könyvtárában, illetve a kölni művészeti kiállításokon is.

Ha a képeket nézegetve azt hinnéd, hogy egy-egy ilyen látványosság elkészítését sok hét aprólékos tervezés és rajzolás előzi meg, akkor meg fogsz lepődni, hiszen Suzannek nincsenek tervrajzai„Soha sem tervezek, a helyszín vezet. Megnézem a fényviszonyokat, a látogatók útvonalát, a színeket, a magasságot, hiszen minden helyszín mást kíván meg, így az alkotás is lassan-lassan növekszik!” – meséli a művész.

Suzannek bevallott célja, hogy elkápráztassa a nézőket, alkotásai pedig teljesen másként hatnak különböző távolságokból szemlélve. „Távolról tisztának és rendezettnek tűnnek, azonban ha közelebbről vizsgáljuk őket, a szemünk elveszik a sok vizuális inger és apró részlet között.” – magyarázza.

A tükörből, drágakőből és fémből készült darabkák egyébként nincsenek a talajra ragasztva, hanem szabadon mozgathatóak. A falra felfuttatott részeken pedig apró tűk tartják a dekorációt, mellyel valóban tovább fokozható a látvány és a tér is sokkal tágabbnak tűnik. 

Ugye, milyen mesésen mutatnak ezek a ragyogó mandalák?

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!