Lássuk a Bakok, Bikák és Szüzek közös tulajdonságait!

Lássuk a Bakok, Bikák és Szüzek közös tulajdonságait!

Címlap / Életmód / Ezotéria / Lássuk a Bakok, Bikák és Szüzek közös tulajdonságait!

A Bakok, Bikák és Szüzek nem véletlenül tartoznak a Föld jegyek közé, mivel nagyon sok közös tulajdonságuk van, amelyek összekötik őket. Lássuk, melyek ezek!

Stabilitás

A Föld jegy összes tagját jellemzi a stabilitás, legyen szó a környezetről, az életmódról vagy akár az általuk kedvelt hobbikról. Nem kifejezetten szeretik a meglepetéseket, sokkal inkább részesítik előnyben azt, hogy mindig tudják, hogy mi után mi következik.
Nehezen mozdulnak, és nehezen adják fel korábbi szokásaikat. Szélsőséges esetekben, főleg idősebb korukban a megszokásaik rabjává is válhatnak. 

A Földön járnak

A Föld jegyek elnevezése nagyon sokat elárul a csoportba tartozókról. Két (illetve négy) lábbal állnak a földön, az álmodozás, illúziók kergetése kevéssé jellemző rájuk.
Tisztában vannak saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, és ezekhez igazítva terveznek el minden lépést és elvárást. Hajlamosak akár arra is, hogy kifejezetten elhatárolódjanak azoktól, akik nem ugyanezzel a szemlélettel rendelkeznek. Inkább egymás társaságát keresik.

Munka

A Föld jegyűek legtöbbször pontos és megbízható emberek. A munkában is megpróbálják a maximumot nyújtani, kifejezetten rossz érzéssel tölti el őket, ha valamit nem tökéletesen befejezve adnak át.
Néha beleesnek abba a hibába, hogy túl sok időt szánnak egy feladat elvégzésére, ami igazából már régen készen van, csak még tökéletesítendőnek ítélik.

Konfliktus

Mint az embereknél általában, a Föld jegyűeknél is az okozza a konfliktusok legnagyobb részét, ha valaki nem olyan szabályok és értékek szerint csinál valamit, amilyet a másik fél szeretne.
A Föld jegyűeket azzal lehet a legkönnyebben kihozni a sodrukból, ha pontatlan, felületesebb emberekkel találkoznak.
Álmodozók jobb, ha kerülik őket!

Család

A Föld jegyűek a családon belül is hasonlóan viselkednek, mint a munkában.
Szeretik eltervezni majd gyakorlati érzékkel megvalósítani a terveiket, és néha előfordul, hogy a kivitelezésben nehezen alkalmazkodnak másokhoz, legyenek azok akár a közvetlen családtagjai. A legjobban azt szereti, ha övé a döntési jog és a tervezés is.

Szerelem

Természetesen a Föld jegyűek is tudnak szerelmesek lenni, de hosszú távú kapcsolatban előjön a gyakorlati érzékük. Nem tudnak sokáig boldogan élni álmodozó, vagy nagyon kevés gyakorlati érzékkel rendelkezővel.
Ha a férfi a Föld jegyű, akkor még nincs nagy gond, de egy Föld nő mellé szinte csakis egy másik erős, gyakorlatias pár illik. Ha mégis más típust választ, akkor annak hajlamos a fejére nőni, így könnyen felborulnak a férfi-női szerepek.

Föld-Levegő

Ha a Föld jegyűek Levegő jegybe tartozókkal találkoznak, az ritkán vezet jó párosításhoz. Egy ideig a Föld jegyűek élvezik a szárnyalást, a megszokottól ellentétes gondolkodásmód és az életvitel szabadságát, de idővel elkezdenek visszavágyni a megszokott kerékvágásba.
Ekkor akár már zavaró is lehet a Levegő jegyűek könnyedsége, hiszen emiatt könnyen áthághatják a Föld jegyűek gondosan felépített szabályrendszerét.

Föld-Víz

Kiváló párosítás lehet, ha a Víz és a Föld jegy szülöttei találkoznak. Két higgadt, nyugodt és racionális ember találkozik ilyenkor, akik jól ösztönzik egymást és egyben a kellő harmóniát is biztosítják a másik számára.
A Föld kellő gyakorlatiasságot, a Víz pedig harmóniát és érzelmet visz a kapcsolatba. 

Föld-Tűz

Jó párosítás lehet, de ritkán tart hosszú távra. A Föld kezdetben imádja a Tűzlendületét, temperamentumát, amely segít neki túllépni a saját maga építette korlátokon, és jobban átadja magát az élet élvezetének.
Rosszabbak az esélyek, ha a férfi a Tűz, mivel így a Föld jegyű nő nem mindig kapja meg azt a stabilitást, amire egy gyakorlatias férfi nyújtani képes.

Föld-Föld

A legideálisabb párosítás a Föld-Föld jegyek találkozása, bár természetesen ez is jár bizonyos veszélyekkel. Kiegyensúlyozott, kiszámítható és kellemes kapcsolatot építenek ki leggyakrabban, de sokszor ezzel falakat is építenek maguk köré.
A túlzott szabályok képesek a fejükre nőni, és elfelejtetni velük, hogy mit képes adni például a spontaneitás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást