Pénz és hivatás

Lakberendezési trükkök, amik milliókat hozhatnak – Jobban és gyorsabban eladod a lakásodat

Néhány jól megválasztott kiegészítővel és trükkel sokat tehetsz azért, hogy gyorsabban és jobb áron el tudd adni a lakásodat. A mostani helyzetben lehet, hogy egy ingatlan eladása nehezebbnek tűnik, azonban a kereslet meghaladta a tavaly ilyenkorit, így néhány lakberendezési trükkel nagyon jó esélyekkel indulhatsz. Nem is feltétlenül kell hatalmas anyagi ráfordításban gondolkodnod, bár azért nem árt, ha teszel félre egy kicsit, hogy az érdeklődőknek a lehető legszebb formájában tudd megmutatni a lakásodat. Ha mindenre odafigyeltél, ragadj fényképezőgépet és készíts néhány minőségi fotót a hirdetéseidhez - ha szükséges fény- és színszabályozó filtereket is bevethetsz - így garantáltan sűrűn fog csörögni a telefonod!

Lakberendezési trükkök, amik milliókat hozhatnak – Jobban és gyorsabban eladod a lakásodat

Mellőzd a túlságosan személyes dekorációkat!

A hirdetésben lévő fotókon nem jó ötlet szerepeltetni a családi fotókat és személyes tárgyakat, azonban az ingatlan megnézése során is problémát okozhatnak ezek az apróságok. Ennek egyszerű oka az, hogy a falon lévő családi képek láttán az érdeklődők nehezebben tudják magukat otthon érezni és elképzelni azt, milyen is lehet a lakásban lakni. Természetesen ha van egy különleges hobbid vagy bármi olyan dekorációs elem, ami szerinted megmutatja, mit is lehet kihozni a helyiségekből, azt ne dugd el!

Gondolkodj természetes, semleges színekben!

A bézsen kívül a szürke, a fehér különböző árnyalatai is szuper választásnak bizonyulnak, ha el szeretnéd adni a lakásodat, hiszen ezek a színek nyugalmat sugároznak, ráadásul kellően semlegesek is. Érdemes tehát ilyen színűre kifesteni a falakat, ha már úgyis terveztél egy tisztasági festést.

A kiegészítőkben viszont bátran használhatsz élénkebb színeket is, ezek ugyanis különleges karaktert adnak az otthonnak. Néhány színes vagy mintás díszpárna, egy szép váza, kép vagy szőnyeg vidámabbá teszi a helyiséget.

Rakj rendet!

Az egyik legidőigényesebb feladat, azonban megéri vele foglalkozni, hiszen a rendetlenség akár le is vonhat a lakás értékéből, arról nem is beszélve, hogy az érdeklődőknek sem túl vonzó egy ilyen térbe belépniük. Ez persze azokra a szekrényekre is vonatkozik, amiket nagy eséllyel kinyitnak – például a beépített gardrób és a konyhabútor. Érdemes tehát alaposan összepakolnod és a lakás minden pontját gondosan kitakarítanod. Hidd el, megéri majd a befektetett munka!

Várd a látogatókat finom illatárban!

Ha valahol finom illat fogad, máris otthonosan érzed magadat. Jó ötlet frissen kimosni a függönyöket, mielőtt az érdeklődők megtekintenék a lakást, de egy csokor virág (ez egyébként dekorációs szempontból sem utolsó) vagy éppen egy finom almáspite is csodákra képes! Igen, ha szeretnél, nyugodtan süss valamilyen egyszerű sütit, aminek illata belengi az egész teret – ráadásul a látogatókat is megkínálhatod vele. 

A friss virágok, de az illóolajok és a párologtatók is sokat segíthetnek – tényleg csak rajtad áll, hogy melyik illatosítási módszert választod! 

A világosság fontos

A sötét terek nem túl bizalomgerjesztőek, ezért érdemes felkapcsolnod a villanyokat, elhúznod a sötétítőket, de akár néhány új asztali lámpát is beszerezhetsz, amik hangulatosabbá, melegebbé varázsolják a lakást.

A kiégett villanykörtéket cseréld ki és ha szükséges, cseréld le a lámpaernyőket is – ezek az apróságok mind nagyon sokat segítenek abban, hogy hívogatóbb legyen az otthonod.

Az apróbb javításokat ne halogasd!

A legutolsó dolog, amire fel kellene hívnod az érdeklődők figyelmét, az az, hogy még mennyi apróbb javítási munka vár rájuk. Ezeket érdemes még az ingatlan befotózása előtt elvégezned, hiszen a ferde szekrényajtók és társaik sokat ronthatnak az összképen. Ha gondolod, kérd meg az egyik ügyeskezű ismerősödet vagy rokonodat, hogy segítsen az egyszerű, folyamatosan halogatott javítási munkálatok elvégzésében. Ezek sokat számítanak az eladáskor!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást