Lakberendezési trendek – 2016 tavasz, I. rész

Lakberendezési trendek – 2016 tavasz, I. rész

Címlap / Otthon / Dekor / Lakberendezési trendek – 2016 tavasz, I. rész

Tavasszal sokszor nem csak a ruhatárunkat frissítjük fel, de a lakásunkra is több időt és energiát tudunk fordítani. Lehet rendezgetni a kertet, a teraszokat, és néhány új, vidám kiegészítő vagy bútor is bekerülhet a lakásba. Ideje rápillantani a legújabb lakberendezési trendekre, hátha új ötleteket és inspirációt gyűjtesz a tavaszi átalakításokhoz.

Rózsaarany és pasztell

Az idei évben a pantone skála legnépszerűbb színei a lakberendezésben a rózsaszín és a kék színek pasztell, világos árnyalatai.

Jó döntés tehát, ha ezeket veszed alapul egy szobafestésnél vagy egyszerűen a kiegészítőket variálod ezzel a két színnel.

Emellett a meleg fém színek is dominálnak majd, a réz, a rózsaarany és az arany szuperül mutatnak a konyhádban, a fürdőszobádban vagy a nappalidban.

Fekete rozsdamentes acél és felület-mix

Míg a korábbi években a világos, fehér sütők és mikrók, majd az inox elektromos eszközök voltak divatban, addig az idei évben a fekete rozsdamentes acél tűnik a befutónak.

Ehhez egyaránt jól passzolnak a sötétebb, szürkés és a világos vagy akár teljesen fehér konyhabútorok is.

Érdekes, de mégis izgalmas megoldás, ha egy kis csavart viszel a konyhaszekrényekbe és egy-egy elem más színű vagy más textúrájú, mint a többi.

Statement tükrök

Bár a nappalikban vagy a hálókban már többször láttuk izgalmas tükrös megoldásokat, a fürdőszobákban még mindig a klasszikus kör alakú vagy téglalap alakú tükrök a jellemzőek.

A 2016-os évben a fürdőszobában is újíthatunk, hiszen eljött a statement tükrök ideje, azaz jöhetnek az izgalmas formák, a különleges világítási megoldások – hidd el, egy aprócska, egyszerűen berendezett fürdőszobát semmi sem dob fel jobban, mint egy szuperül megválasztott tükör!

A családi tűz

Egyre inkább divatba jönnek azok a nappalik, ahol nem a TV köré csoportosulnak a bútorok, sőt az elektronikai eszközök egyre inkább kiszorulnak a térből.

A helyükre egy plusz kanapé, egy komód vagy egy kandalló (esetenként álkandalló) kerül. Nincs miért bánkódni, ez a család és a szocializáció szempontjából is előrelépés, hiszen a nagy beszélgetésekhez a tűz melege és egy otthonos nappali elengedhetetlen.

Fürdőszobák, mint szobák

A legtöbb lakás fürdőszobájára az a jellemző, hogy minden használati tárgyunk kéznél van, a kád vagy a zuhanyzó mellett nem igazán van más bútorunk, egyszerűen csak funkcionális szempontokat elégít ki ez a helyiség.

Ennek idén vége, hiszen egyre jobban hódítanak a szinte nappaliként berendezett fürdők, ahová nyugodtan bekerülhet egy kényelmes fotel, egy asztalka vagy valami izgalmas dekoráció.

Vegyes felvágott a konyhában

A letisztult minden fehér vagy éppen fekete konyhák mellett idén az eklektikus, vegyes stílusú konyhák is hódítanak.

Néhány izgalmas anyag ötvözése, egy régies szőnyeg, egy nagy tükör, egy vintage asztal, letisztult csempék és fényes felületek – mind jöhet egyszerre, hidd el, nagyon otthonos hatást kelt majd!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!