Lakberendezési ötletek kis lakásokra

Lakberendezési ötletek kis lakásokra

Címlap / Otthon / Dekor / Lakberendezési ötletek kis lakásokra

Ha egy limitált helyiséget vagy egy apró lakást kell berendezni, próbáld ki ezeket a lakberendezési tippeket.

Miniszobák

Ha csak egy nagy szobád van, rendezz be miniszobákat. Így több funkciós szobát kapsz otthonodba.

Nagy író- vagy ebédlőasztal

Egy aprócska szobában sem kell lemondanod a családi ebédekről. Szerezz be egy összecsukható asztalt, melyet író- és ebédlőasztalként is használhatsz.

Nyitott és „szellős” rendezés

Ha nem elég nagy a nappalid sem kell elkeseredned. A berendezés titka, hogy a bútorokat a faltól távol helyezzük el. Így nappalink nyitott, szellős hatást kelt.

Többfunkciós ülés

Egy kis szoba is jól lakható, ha többfunkciós bútorokkal könnyítjük meg mindennapjainkat.
Egy elegáns, padszerű ülőke hasznos lehet az asztal mellé, ugyanakkor a nappali díszévé is válhat. Ráadásul, az ülésen elrejtheted a törölközőket vagy takarókat.

Plafonig érő könyvespolc

Ha könyvespolcot szeretnél, használd ki a fal egészét. Vásárolj vagy készíttess olyan könyvespolcot, melyben nemcsak a könyvek és a vázák férnek el, hanem a tévét is tartja. Alól pedig fiókokban rejtheted el a tárolni valókat.

Lehajtható polcok

Egy lehajtható polccal ellátott bútordarabot sokféleképpen felhasználhatsz: polc, miniíróasztal a gyereknek, bár, vagy akár pelenkázóasztal. Amikor nem használod fel is hajthatod, így nem foglal helyet.

Varázsolj teret színekkel

Az ebédlő székeit fesd át egy csillogós fehér festékkel, így azok szinte beleolvadnak a fehérre festett falba, a szoba pedig sokkal tágasabbnak tűnik.

Illeszthető asztalok

Ha kicsi a hálószoba, ötletes megoldás lehet egy pár, egymásba illeszthető éjjeli asztal. Amikor szükséged van rá kihúzod, nappal pedig eltüntetheted.

Mindent elnyelő szekrény

Ha a hálószobában kevés a hely, szerezz be egy mindent elnyelő szekrényt.

Folyosó asztallal/bárral

Helyezz a folyosó végébe egy asztalt, melyet aztán „felöltöztetsz”. Virágokat és könyveket tehetsz rá, illetve az alsó rész tárolót biztosít.
Ha vendégeid érkeznek, használhatod bárként is, így elkerülöd a nyüzsgést a konyhában.

Nyitott tartó a kagylónak

Nem kötelező mindent a hagyományok szerint csinálni. Parányi fürdőszobádat feldobhatod és tágabbá varázsolhatod, ha a megszokott tartók helyett egy ilyen lábakkal ellátott tartót szereltetsz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást