Lakberendezés kreatívan – hogyan használd az iskolai táblát?

Lakberendezés kreatívan – hogyan használd az iskolai táblát?

Címlap / Otthon / Dekor / Lakberendezés kreatívan – hogyan használd az iskolai táblát?

Ha kicsit szeretnéd felfrissíteni a lakásod, de nem szeretnél egy fél vagyont rákölteni, akkor jöhet egy kis kreativitás. Hogyan? Számos megoldás létezik arra, hogy egy üres falfelületet hogyan lehet feldobni, mi most néhány iskolai táblás inspirációval készültünk neked. Vigyázz, ha végignézed, te is rögtön ezzel akarod majd dekorálni a lakásod. Lássuk az ötleteket!

Szabad a rajz!

Ha szeretsz rajzolni és soha nem találsz épp papírt, amikor rádjön, hogy felskiccelj vagy felírj valamit, akkor lehet, hogy egy iskolai tábla a megoldás.

Ha van gyereked, akkor még inkább szükséged van iskolai táblára, amit a falra vagy akár az asztalra ragaszthatsz, így a kicsik is büntetlenül firkálhatnak, rajzolgathatnak és kiélhetik az alkotóvágyukat.

Ha telerajzoltátok vagy csak meguntad, akkor egy mozdulattal kicserélheted vagy leveheted a falról, ennél nem is lehetne egyszerűbb, nem igaz?

Rendszerezés

Nincs is annál bosszantóbb, amikor le kell szedned a szárítót és a sok fiók között még mindig nem tudtál kiigazodni, pedig már hetekkel ezelőtt beköltöztél.

Semmi gond, ha már egyébként is ráférne a komódra vagy a szekrényre egy kis ráncfelvarrás, akkor azt javasoljuk, hogy borítsd be a fiókok előlapját öntapadós táblafestékhez hasonló matricával, amire bátran felírhatod, hogy mit hol találsz.

Így nem csak magadnak, de a családodnak is megkönnyíted a reggeli készülődést, és biztosan minden a helyére kerül.

Tipp: Mivel matricáról van szó, ezért gyorsan és egyszerűen cserélheted, ha meguntad vagy másikra váltanád!

Személyes naptár

Ha többször előfordult már, hogy elfelejtettél egy programot vagy nem sikerült megfelelően egyeztetni a családtagjaiddal, hogy kinek mi dolga van a napokban, akkor itt egy szuper megoldás.

Keress a nappaliban vagy a konyhában egy üres falfelületet, ahová felragaszthatsz vagy felrögzíthetsz egy táblát, amin minden hetet és hónapot könnyedén vezethetsz.

Ide felkerülhetnek a meetingek, a családi programok, a szabadnapok vagy azok a fontos dolgok, amikről nem szabad elfeledkezned.

Ez nem csak hasznos, de egy szuper éke is lehet a konyhádnak, hiszen, ha megfelelően vezeted, akkor szuperül feldobja majd a falat!

Konyhai teendők

Ha a naptárad mellé már nem fér el a bevásárlólista, akkor miért ne lehetne a falad egyik részlete maga a lista.

Így egyrészt nem pazarolsz folyton papírcetliket arra, hogy felírd, hogy mi hiányzik a hűtődből, plusz amikor főzöl, rögtön fel tudod írni, ha valami elfogyott.

Amikor pedig a boltba indulnál, elég csak lefotóznod a falat, és ha megvagy, törölheted is.

Tipp: A bevásárlólistát feldobhatod kedves rajzokkal vagy egy szép shopping list felirattal, hogy ne csak hasznos, de mutatós is legyen a falad.

Mindentudó dohányzóasztal

Ha még nem találtad meg a tökéletes dohányzóasztalt a kanapéd mellé a nappalidba, akkor lehet, hogy lassan vége a keresgélésnek, itt a megoldás.

Szuper ötlet, ha öntapadós fekete matricával feded be az asztalod tetejét, amit használhatsz úgy, mint egy iskolai táblát.

Így akár rajzolni is tudsz rajta, könnyen tisztítható és cserélhető, és ami nem egy utolsó szempont, bármikor személyre szabható.

Tipp: A legjobb, ha nem krétát használsz hozzá, hiszen ez túlságosan porzik és nehezebb tisztítani is, hanem kifejezetten erre a célra készített tollal dolgozol.

Kedvet kaptál hozzá?

Ki a teraszra

Ha a teraszodat is felkészítetted már a meleg hónapokra, akkor már biztosan kikerültek a kedvenc virágaid és fűszernövényeid is.

Szuperül feldobja az összhatást, ha meg is jelölöd a különböző növényeket, azaz készítesz egy krétarajzos táblácskát, amit minden egyes cserépbe bedughatsz.

Így biztosan nem zavarodsz majd össze főzés közben, ha fűszereket válogatsz és sokkal mutatósabb is lesz a kerted vagy a teraszod!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!