Lakásunk elhanyagolt helyisége – a fürdőszoba

Lakásunk elhanyagolt helyisége – a fürdőszoba

Címlap / Otthon / Háztartás / Lakásunk elhanyagolt helyisége – a fürdőszoba

Ha nem is minden szempontból, de mechanikailag biztosan az egyik legelhanyagoltabb helyisége a lakásunknak a fürdőszoba. Az ember bizonyos időközönként átnézeti a fűtésrendszert és a villanyhálózatot, azonban a vízhálózatra valahogy sosem kerül sor. Ez viszont óriási hiba, mivel sokan emiatt számtalan felesleges pluszköltséget vesznek a nyakukba, ráadásul ki tudja, meddig maradnak víz nélkül meghibásodás esetén. (x)

A hibák túl későn való észlelése

A bizonyos időközönkénti ellenőrzés egyáltalán nem elhanyagolható procedúra. A legnagyobb problémát vízhálózatunk kapcsán ugyanis az jelenti, hogy laikusként csak akkor észleljük a bajt, amikor már ténylegesen komoly meghibásodással szembesülünk. Ilyenkor számtalan pluszkiadást felszámolhatunk magunknak, ráadásul ki tudja, mikor lesz újra rendesen vizünk. Egy csőtörés például az egész vízhálózatunk használhatatlanná teheti. Ekkor persze mindannyian szakember után rohangálunk, a szomorú tény viszont, hogy a vízszerelés hiányszakma. Ebből adódóan egy jó vízszerelő Budapest körzetében és más nagyobb városokban nem biztos, hogy azonnal a segítségünkre tud majd sietni – sőt valószínűleg ki kell várni a sorunkat. Számíthatunk rá, hogy napokig nem tudunk majd zuhanyozni vagy esetleg a vécét se leszünk képesek leöblíteni. Persze emellett munkába kell járnunk, még ha nem vagyunk túl szalonképesek, akkor is. Egy panellakásban ez különösen megviselheti az embert. És mindezt miért? Mert nem szenteltünk kellő figyelmet fürdőnkre.

Megelőzés a spórolás és komfortérzet jegyében

Ha rendszeresen átnézetjük szakemberrel a vízhálózatunkat, valamint kijavíttatjuk vele az apróbb hibákat, amiket mi laikusként nem túl valószínű, hogy észlelünk, megkímélhetjük magunkat a tortúrától. A fent említett kényelmetlen szituáció csak egy dolog, de ehhez hozzájönnek még a pénztárcánkat terhelő számlák is. Amennyiben hagyjuk a meghibásodást elharapódzni, könnyen lehet, hogy akár az egész fürdőszobánk darabokra kell szedni. A csempék felverése, az aljzatbeton megbontása és ezek újjáépítése nem számítanak olcsó mulatságnak. Ráadásul a vízvezeték szerelés árak sem túl olcsóak, így biztosan nem ússzuk majd meg néhány ezer forintból a dolgot. Sokkal jobban járunk tehát, ha a rendszeres ellenőrzés mellett rakjuk le a voksunkat.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!