Itt kerül most a legtöbbe lakást venni – Egekben a négyzetméter-árak

Itt kerül most a legtöbbe lakást venni – Egekben a négyzetméter-árak

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Itt kerül most a legtöbbe lakást venni – Egekben a négyzetméter-árak

A használt lakások árain azonban határozottan érezhető volt tavaly a járvány okozta bizonytalanság. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője még 2020 októberében mondta azt a Forbesnek, hogy az elmúlt öt évben a 2020-as második negyedévben először fordult elő, hogy a használt lakások ára éves szinten csökkent.

A portál adatai szerint márciusi közepétől április végéig a kereslet 10-40 százalékkal esett vissza. csaknem ugyanilyen arányban csökkentek a feladott új hirdetések is.

A KSH adatai a 2020-as második negyedév után aztán szintén enyhe növekedést mutattak az ingatlanárakban. Érdekes azonban, hogy 2020-ban csökkent a befektetés célú lakásvásárlások száma, és a belvárosi lokáció is kisebb súllyal esett latba a tökéletes ingatlan megtalálásakor. Sokan álltak át home office-ra, így nem kellett minden nap ingázniuk.

Ingatlanárak változása Magyarországon
CHUNYIP WONG/istockphoto.com

2021-től növekedés kezdődött

A 2020-as megtorpanás után 2021 januárjában aztán berobbant az ingatlanpiac motorja. A Duna House becslései szerint ebben a hónapban 11 185 ingatlan cserélt gazdát az országban, ez pedig 9 éves rekordot döntött meg. Utoljára 2012-ben volt ilyenre példa, amikor a végtörlesztés lehetőségével élve sokan inkább megváltak hitellel terhelt ingatlanjuktól.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást