Nézd meg a lábujjkörmeidet: egészségedről árulkodik az állapotuk!

Nézd meg a lábujjkörmeidet: egészségedről árulkodik az állapotuk!

Címlap / Életmód / Egészség / Nézd meg a lábujjkörmeidet: egészségedről árulkodik az állapotuk! / 2. oldal

Kék árnyalat

Kékes árnyalatot vesz fel a lábujjkörmöd? Ez a Raynaud-szindróma jele, ami általában akkor alakul ki, ha a vérkeringéseddel gondok vannak, és ez nem jut el a végtagokhoz. Ebből kifolyólag van, hogy nem csak a lábujjakon, hanem a kezeken is jelentkezik.

A lecsökkent oxigén-szint miatt kékké válnak a körmök, sőt, akár lilás árnyalatot is észlelhetsz. De ugyanez jelentkezhet akkor is, ha túlzott hidegnek tetted ki a tested, vagy komoly stressz, érzelmi hatás ér.

Fehér pöttyök

A fehér foltok a körmön nem csak vitaminhiányra utalnak! Ha ezt tapasztalod, a legjobb döntés, ha kérsz egy vérvételt, mert sokszor ezek az apró pöttyök anémiára, azaz vérszegénységre utalnak. De az sem ritka, hogy nem megfelelő étrendet jeleznek, hiszen amikor valaki nem fogyaszt elegendő fehérjét, annak hiánya a lábujjakon is megmutatkozhat.

A szürkés árnyalatú körmök szintén hasonló kategóriába esnek, hiszen valamilyen tápanyaghiányra utalnak, viszont ugyanakkor tüdővel kapcsolatos betegségre, valamint ízületi gyulladásra is rávilágíthatnak.

Betegségek a lábujjkörmön
bymuratdeniz/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást