Kutatások felfedték, különböző életkorokban miben vagy a legtehetségesebb

Kutatások felfedték, különböző életkorokban miben vagy a legtehetségesebb

Címlap / Életmód / Egészség / Kutatások felfedték, különböző életkorokban miben vagy a legtehetségesebb

Életünk során folyamatosan változunk, hol pozitív, hol negatív irányba. Fizikailag és lelkileg is érnek minket olyan hatások, amelyek befolyásolják a képességeinket, ez alapján szakértők pedig megállapították, hogy vannak életkorok, amikor kiemelkedően jók vagyunk valamiben. Ezért nem mindegy, hogy hány évesen vágsz neki nyelvet tanulni, és azt is érdemes tudni, mikor a legjobb a memóriád!

A nyelvtanulás készsége: 7 éves korodban

Számtalan felmérés bebizonyította már, hogy gyerekként sokkal jobban meg tudunk tanulni idegen nyelvet, míg ezzel szemben idősebb korunkban több akadályba is ütközünk.

A legideálisabb az, ha egy gyermek még 10 éves kora előtt kezdi el tanulni a második nyelvet, mert így nagyobb eséllyel tudja folyékonyan beszélni felnőtt korára, és könnyebben megérti az összefüggéseket is.

Ugyancsak érdekes, hogy 17-18 éves korod tájékán okoz a legnagyobb gondot belekezdeni egy teljesen ismeretlen nyelvbe, és ilyenkor jóval lassabban tudsz haladni a fejlődéssel!

 

Az elégedettség mértéke: 23 éves korodban

Tudtad, hogy az emberek 23 éves korukban a legelégedettebbek az életükkel, majd átlagosan 69 évesen éreznek ismét így?

Az okokat nem egészen tudni, de szakértők úgy vélik, fiatal korban, amikor még kevesebb a felelősség, és több időnk van a hobbinknak, barátainknak élni, sokkal boldogabbak vagyunk, később viszont komoly kötelezettségeink lesznek családi és munkahelyi téren is.

Ezért amikor idősebb leszel, úgy 69 körül (miután a gyerekek felnőttek, és már nem kell dolgoznod) ismét kevesebb problémával találod szemben magad, nem aggodalmaskodsz már annyit, mint előtte, és ezzel együtt elégedettebbé válsz az életeddel is.

 

Az izmok ereje: 25 évesen

Tudtad, hogy 25 éves korodban leszel a legerősebb?

Az izmaid nagyjából ekkora érik el azt a szintet, amikor a legjobban terhelhetők, és a jó hír, hogy ez egészen lassan indul el lefelé.

Még 10-15 évig ugyanilyen erős maradhatsz, és a fizikai munka nem fog gondot okozni, de persze ehhez szükséges az is, hogy eleget sportolj, és odafigyelj az egészséges életmódra is.

 

A legjobb arcmemória: 32 évesen

Arra is fény derült, hogy 30 éves korod után még kimondottan jó marad a memóriád, sőt, valójában 32 évesen tudod a legügyesebben megjegyezni az arcokat, és felidézni azt, vajon honnan lehet olyan ismerős a másik személy.

Bár a neveket már ebben a korban nehezebb megjegyezni és felidézni, mint amikor a 20-as éveidben jársz (hiszen ennek csúcspontja 22 éves korodban van), azért ez is sokat számíthat új ismeretségek kötése során!

 

A legjobb fizetés: 39 évesen

A Payscale felméréseiből kiderült, hogy a férfiak és a nők hány éves korukra érik el kerestük maximumát.

Az eredmények alapján nőként valahol 39 éves korod környékén kapod a legnagyobb bért, míg férfiként ez közel 10 évvel később, 48-49 éves korban történik meg.

Azonban a kutatás eredményei szerint az összeg lényegesen eltér egymástól, és a férfiak majdnem egyharmaddal több bért kapnak a csúcspontjuk idején, mint a nők.

 

A koncentrációs készségeid: 43 évesen

A Harvard egyetem 2015-ös kutatása felfedte, hogy a legjobban koncentrálni és egy adott témára fókuszálni 40 éves korunk felett tanulunk meg.

Hogy pontosak legyünk, 43 évesen: az eredményeik alapján ekkor vagyunk képesek hosszabb időn keresztül odafigyelni valamire anélkül, hogy elkalandoznánk.

Bár fiatalabb korban az agyunk még gyorsabban dolgozza fel a kapott információkat (ez 40 felett lassabban történhet meg), de a figyelmünk is hamarabb lelankad a tinédzser korszakunk és a 20-as éveink alatt.

 

Az empátia képessége: 40-50 évesen

Életünk során folyamatosan tanulunk, ismerkedünk az emberek érzelmi világával, és 40-50 éves korunk környékére válunk ennek a témának igazán szakértőjévé.

Ebben az életkorban már gyorsabban be tudjuk azonosítani, kinek milyen hangulata van, és empatikusabban tudjuk kezelni a problémáikat is, hiszen jobban bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetükbe.

Valószínűleg azért is, mert az évtizedek során mi is több tapasztalatot gyűjtöttünk.

 

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást