5+1 különös munka, amiről el sem hiszed, hogy létezik

5+1 különös munka, amiről el sem hiszed, hogy létezik

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5+1 különös munka, amiről el sem hiszed, hogy létezik

Néha kedved lenne feladni a melódat, és kipróbálni magad egy teljesen más típusú munkahelyen, mondjuk egy másik országban? Akkor van egy jó hírünk: a világ tele van különös foglalkozásokkal, néhány pedig tényleg úgy hangzik, mint egy valóra vált álom! Most összegyűjtöttünk hatot a legmeglepőbb munkák közül.

Pandaszitterek

Imádod a pandamacikat, és szívesen játszadoznál velük egész nap? Kínában ez nem csak álom; itt  ugyanis létezik egy szervezet, amely kifejezetten “bébiszittereket” keres a medvebocsok mellé.

A jelentkezőknek rendelkezniük kell némi alaptudással az állatról, az országban kell élniük, és nem árt, ha értenek az íráshoz, valamint a fényképezéshez – ugyanis feladatkörükhöz tartozik, hogy meg kell örökíteniük a tapasztalataikat.

És ez még nem minden, ugyanis a dolgozók évente 32.500 dollárt (vagyis több, mint 9 millió forintot) keresnek, ami mellé autó és saját szoba is jár.

Fizetett várakozás

Gondoltad volna, hogy Lengyelországban él egy férfi, aki sorban állással keresi a kenyerét? Tadeusz Zak némi fizetésért cserébe szívesen várakozik bárki helyett, amikor pedig úgy látja, hogy hamarosan sorra kerül az adott illető, csak rácsörög telefonon.

És hogy miért van erre szükség? Az országban gyakran előfordul, hogy rengeteg időt kell várakozniuk a betegeknek egy-egy kórházi vizsgálat előtt, a férfi pedig rájött, hogyan tud hasznot húzni ebből – noha állítása szerint közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre hangzik. Ugyanis volt már példa arra, hogy 40 órán keresztül állt sorba valaki más helyett.

Csúszda-tesztelő

Míg mi fizetünk azért, hogy a vízi parkokban eltölthessünk néhány órát féktelen csúszdázással, addig egy Tommy Lynch nevű fiatalembernek kifejezetten ez a munkája!

A férfi évente körülbelül 43 ezer km-t utazik, hogy az üdülőközpontok csúszdáit tesztelje le több szempont szerint is: méghozzá magasság, sebesség, vízminőség, és a vízbe csobbanás alapján.

Ezt nevezzük valóra vált álomnak: nyaralással, utazással és szórakozással egybekötött munkahely!

Google túrázó

Szívesen felkapnád a hátizsákod, hogy körbetúrázd a világ olyan pontjait, amelyeket autóval csak nehezen (vagy semennyire sem) lehet megközelíteni?

A Grand Kanyon szűkebb zugai, erdők és hegyek – a Google beosztottjaként ezeket a vidékeket is bejárhatnád, a térkép fejlesztése érdekében a cég ugyanis erre a pozícióra is felvett néhány embert.

Bár valószínűleg a hátukon lévő hatalmas kamera kicsit megnehezíti a túrázást, ettől függetlenül biztosan felejthetetlen élmény körbejárni a világ ismeretlenebb pontjait – fizetésért cserébe.

Luxuságy-tesztelő

Néha te is azt kívánod, bárcsak az egész napot átlustálkodhatnád az ágyadban?

Egy angol diáklánynak tényleg valósággá vált ez az álom, ugyanis felkérték arra, hogy egy teljes hónapon át tesztelje le, mennyire kényelmesek a Savoy Hotelnek készített luxuságyak.

A lány eredetileg egy alvással kapcsolatos kérdőívet segített kitölteni a berendezést gyártó cégnek, de végül ennél egy sokkal jobb feladatot sikerült megszereznie – amiért egyébként 462.000 forintnak megfelelő összeget kapott.

Fizetett utasok

Noha ez a munka már nem létezik, az 1990-es években elég gyakran lehetett találkozni vele Indonéziában. Akkoriban gyakran előfordult, hogy a főváros egyre zsúfoltabb lett, így bevezettek egy különös törvényt: csúcsidőben legalább három embernek kellett ülnie az autókban.

Hogy az emberek ki tudják játszani a szabályt, egyre többen álltak “fizetett utasnak”, ami azt jelentette, hogy pénzért cserébe beültek a sofőrök mellé, hogy ellenőrzés esetén meglegyen a minimum három fő.

Persze ezzel nem lehetett túl sokat keresni; egy kisebb felmérés szerint körülbelül 1 dollárt kaptak az utazásért cserébe.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást