Különleges képesség vagy őrült megszállottság? Megdöbbentő rekordok a nagyvilágban

Különleges képesség vagy őrült megszállottság? Megdöbbentő rekordok a nagyvilágban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Különleges képesség vagy őrült megszállottság? Megdöbbentő rekordok a nagyvilágban

Az emberek mindenkinél jobban tudják, hogyan kell kijjebb tolni a határokat. Szeretjük felülmúlni a képességeinket, új dolgokat kipróbálni és makacsul küzdünk azért, hogy valamiben mi legyünk a legjobbak. Egyeseknek ez életcél, mások számára a sors alakítja úgy, hogy bekerül a Guinness Rekordok könyvébe. A 2017-es kiadás elképesztő teljesítményeiből szemezgettünk.

Nők az elsők közt

Szerencsére nem csak a férfiakat vonzza az űrutazás. Az olasz Samantha Cristoforetti azzal a céllal lett asztronauta, hogy különböző kísérleteket végezzen a súlytalanság állapotában.

Kísérleteire bőven volt ideje, hazautazását ugyanis elhalasztották. Egy híján 200 napot töltött az űrben, ezzel megdöntötte az egyhuzamban az űrben töltött idő női rekordját.

A Földön is akadnak rekorder nők, Jeanne Barretnek ugyan férfi ruhába kellett bújnia 1766-ban, de így is ő lett az első nő, aki körbe hajózhatta a Földet.

A legtöbb gyermeket pedig egy orosz asszony szülte az 1700-es években. Valentina Vassilyev nem kevesebb, mint 69 újszülöttnek adott életet.

Négyszer születtek négyes ikrei, hétszer hármas ikreket hozott világra és 16 ikerpár boldog édesanyja lehetett.

Rubik kocka

Magyar találmány, Rubik Ernő nevéhez köthető, a legtöbb rekordot mégis az Egyesült Államokban tartják a bűvös kockához kötődően.

Lucas Etternek 5 másodpercre sem volt szüksége ahhoz, hogy a világbajnokságon kirakja a hat színű kockát. Igaz, ő mindkét kezét használhatta.

Egy kézzel az ausztrál Feliks Zemdegs teljesítette a feladatot leggyorsabban, hétig sem kellett számolni és megdőlt a rekord.

A lengyel Jakub Kipának is elnézzük, hogy nem az örökkévalóságig, csak 20,57 másodpercig tekergette a kockát, mentségére legyen mondva, hogy ő valamiért inkább a lábával hajtotta végre a kísérletet.

Ugrás a gyermekmedencébe

Az amerikai Darren Taylor vélhetően kisgyermekkora óta szeret medencébe ugrálni, s nem fél a kihívásoktól. Valószínűleg ezért is lett kaszkadőr. Számos film forgatása közben vállalta a veszélyeket az eredeti szereplő helyett, de szabad idejében is szívesen hódol önveszélyes szokásainak.

Darent Placcs Professzornak is nevezik, ő az, aki egyelőre a legmagasabbról ugrott bele egy 30 cm vízmélységű gyermekmedencébe, sérülés nélkül.

A kaszkadőr egy 11,56 méteres állványról vetette magát a mélybe, stílusosan úszógumival, búvárszemüvegben és karúszókkal.

De ha már víz és medence, ezen a ponton mindenképpen meg kell említenünk Hosszú Katinkát, aki 200 méteres vegyesúszásban 2 perc 6,12 másodperces idővel kategóriájában a világ leggyorsabb úszójának számít.

Csoki minden mennyiségben

Nagyon jó gyermek lehetett, aki megkaphatta a világ eddigi legnagyobb csokoládé tojását. Az édességet ugyanis hat mestercukrász készítette három héten át.

Végül a súlya 1,7 tonna lett, magassága pedig kereken 5 méter. Mégis eltörpülne a világ legnagyobb húsvéti tojása mellett, amit szintén olasz cukrászok alkottak meg.

A tojás magassága 10,39 méter volt (és 7200 kg), tehát akkora, mint két londoni emeletes busz egymás tetején. A csokoládé azonban az ilyen rekordok nélkül is hatalmas üzlet.

A legnagyobb forgalmat bonyolító édességgyártó a Cadbury, amely évente 6,2 milliárd dolláros (kb. 1736 milliárd forint) bevételre tesz szert a nassolnivalóival.

De miért?

Az extremitást kereső emberek olykor elképesztő dolgokkal szórakoztatják környezetüket. A kanadai Sweet Pepper Klopek például azzal kísérletezik rendszeresen, hogy egy perc alatt minél több egérfogót tudjon a nyelvére csattintani. Klopek 60 másodperc alatt 58 egérfogóval tudta végrehajtani a műveletet, ezzel bekerült Guinness Rekordok könyvébe.

Eközben mások a kardnyelés közbeni hátraszaltót gyakorolják. Így tesz James Loughron is. Az ausztrál zsonglőr egy 41 cm hosszú karddal a torkában 20 hátraszaltót hajt végre egy perc alatt. Azért csak ennyit, mert a kard miatt nem tud levegőt venni és ez egy kicsit megnehezíti a kísérletet.

A füllyukasztás önmagában is egy megosztó szokás. Egyesek csodálják a fültágítókat, mások viszolyognak tőle. A brit Johnny Strange az előbbiekhez tartozhat, ő szabadidejében közel 7 mázsás kisrepülőgépket húz el úgy, hogy egy kampót akaszt a fülébe. Hogy miért? Mert élvezi.

Ahogyan Vittorio Innocente is a kerékpározást. Persze nem a kerékpárúton, hanem a tenger mélyén. Az olasz bringás 66,5 méteres mélységbe is hajlandó lemerészkedni csak azért, hogy nyeregbe pattanjon és több mint hat métert biciklizzen a halak között. Ezzel ő is világrekorder.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást