Vannak, akik a frissen őrölt kávéra esküsznek, míg mások inkább a kapszulás vagy az instant kávékat szeretik jobban. Biztosan neked is megvan a véleményed ebben a témában, de tudod, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek? Mi utánajártunk a témának!
2. A kávékapszulák
Az utóbbi években a kávékapszulák gyorsan elterjedtek, és ma már szinte mindegy, milyen márkájú kávéfőzőt veszel, hiszen számtalan cég készít kompatibilis kapszulákat. Ami hátrány, hogy egyelőre még kevés márka foglalkozik az újrahasznosítással, így rengeteg szemetet termelnek.
Olyannyira, hogy John Sylvan, aki először hozott létre kávékapszulákat, mára ilyen szempontból meg is bánta találmányát.
Szerencsére kifejezetten kevés olyan márka van, amely a kapszulába instant kávét tölt, hiszen ezek aromájukat tekintve kesernyések, így nem is vásárolják őket sokan.
Koffeintartalmukat illetően általában változó, hogy mennyire erősek ezek a kávék. A nagy átlagot nézve, nincs bennük annyi, mint egy frissen őrölt kávéban. Szerencsére azért ez alól is vannak kivételek, így ha erős koffeintartalmú kapszulát keresel, mindig olvasd át a csomagolást, hiszen nagyobb különbségeket találhatsz egy adott márkán belül is.
Például a Nespresso Barista Chiaro kapszulájában 49mg koffein van, míg a Kazaarban 120mg. Egyébként úgy tartják, hogy bár a frissen darált kávéból készített kávé a legfinomabb, a kapszulás változat egészen közel áll ahhoz az aromához.