Számtalan palacsintarecepttel találkozhatunk, de egy biztos, a kukoricás palacsintát, bár inkább sós mint édes, az édesszájúak is szeretni fogják.
Hozzávalók:
2 db tojás
1 dl tej
25 dkg liszt
4 evőkanál leszűrt csemegekukorica konzerv
só
étolaj a sütéshez
Elkészítése:
1. A tejet elkeverjük a tojással, sóval, lisztel és jól eldolgozzuk úgy, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen. (Ha szükséges szódavízzel hígíthatjuk.)
2. Hozzáadjuk a kukoricát és jól elkeverjük.
3. A palacsintasütőbe egy kevés olajat teszünk és ha forró máris süthetjük a palacsintákat.
4. Tejfölös tehén vagy juhtúrós, kockára aprított sonkával kenjük meg és tekerjük fel vagy csomagoljuk négybe.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!