Krumplis palacsinta cseh módra

Krumplis palacsinta cseh módra

Címlap / Életmód / Receptek / Krumplis palacsinta cseh módra

Népszerű cseh étel, ideális köretnek, de önmagában tejföllel és aprított paradicsommal is nagyon finom!

Hozzávalók:

6 nagy burgonya
250 g liszt
1-2 gerezd fokhagyma, zúzott
1 teáskanál apróra vágott friss majoránna
60 g vaj
2 tojás, felverve
60 ml olaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

1. Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyákat, majd papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet.

2. Tegyük a burgonyát egy tálba, keverjük hozzá a lisztet, fokhagymát, tojást, majoránnát és fűszereket.

3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a fél vajat. Egy evőkanál burgonyapépből formáljunk labdát, tenyereink közt lapítsuk szét és tegyük oda sülni. A maradék burgonyát is így süssük meg, aranybarnára.

4. Nagyon finom tejföllel, friss apróra vágott paradicsommal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel a tetején. Bármilyen húsételhez, de önmagában is fogyaszthatjuk.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!