Szerelem / Párkapcsolat

4 kritikus pont, amin ha átment a kapcsolatotok, örökké együtt maradtok

Minden házasságban vannak nehezebb időszakok, komoly viták, és olyan helyzetek, amikből talán nem mindig látni a kiutat. Azonban szakértők szerint ha az alábbi négy kritikus ponton sikerül túllendülnötök, a kapcsolatotok biztosan kiállja az idő próbáját!

Kritikából fakadó viták

Vannak emberek, akik nehezen fogadják el a kritikát, különösen akkor, ha az a párjuktól érkezik. Hiszen olyan ez, mintha azt mondaná neked, hogy nem vagy elég jó, vagy nem vagy elég csinos, amitől nem csoda, ha rögtön védekező állást veszel fel, és vita születik belőle.

Dr. John Gottman pszichológus szerint ez komoly probléma a legtöbb házasságban, párkapcsolatban, a felek pedig sokszor észre sem veszik ennek erejét.

Ha rosszul érint, hogy a párod kritizálja a főztödet, vagy nem tetszik neki az új frizurád, érdemes első körben elmondanod neki, hogy mit vált ki belőled a szavaival. Sokan nem is tudják, hogy a pozitív kritika milyen bántó tud lenni!

Fal két ember között

Mindenki megtapasztalta már azt, milyen idegörlő, ha a párja fokozatosan falat húz maga köré, és nem beszél a problémáiról.

A legtöbbször nem is a kapcsolattal vannak gondjai, hanem munkahelyi problémák gyötrik, a stressz, vagy a jövőbeli aggodalmai ijesztik meg, és mivel a férfiak sokszor azt hiszik, hogy erősnek kell látszaniuk, inkább nem beszélnek ezekről.

A pszichológus szerint a pasik 80%-a ilyen! Úgy tesznek, mintha nem érdekelné őket, pedig valójában nagyon is rágódnak a problémákon. Ilyenkor neked kell módot találnod arra, hogy megnyíljon előtted, de semmiképp se legyél tolakodó, vagy erőszakos!

Vonzalom mások iránt

Hűséget esküdtem, nem vakságot” – mondogatják sokan, amikor megbámulnak egy csinos nőt vagy jóképű férfit az utcán.

Azonban az igazság az, hogy a legtöbb embert nagyon is bántja, ha a párja másokhoz is vonzódik. Persze ez természetes dolog, és nem jelent egyet a megcsalással (az már más téma, ha keresi vele a kontaktot, esetleg több is történik közöttük), mégis, rengeteg vitát teremthet egy kapcsolatban.

Sőt, sokszor magát a bizalmat is képes megrendetíteni a féltékenység, mert bár hiába alaptalan, ha látod, hogy a pasid flörtöl másokkal, értelemszerűen zavarhat a dolog.

Mondd el neki ilyen esetben, hogy szerinted hol van a határ – ha ezt hajlandó elfogadni, valóban fontos vagy neki!

Lobbanékony veszekedések

Amikor minden összejön, nem csoda, hogy te sem bírsz hideg fejjel gondolkodni.

Ezért aztán van, hogy teljesen eluralkodik rajtad a düh és a stressz, és ezt hangosan kiabálva adod ki magadból.

Az sem ritka, hogy ilyenkor becsapod magad után az ajtót, és egy időre eltűnsz mindenki szeme elől. Ez bármelyik kapcsolatban megeshet, és nem könnyű később visszarázódni a békés hétköznapokba.

A nagyon hangos, lobbanékony viták sebet hagynak mindkét emberen, de fontos tudnod, hogy ezek mindig csak átmenetiek! Ha képesek vagytok túllépni a legnehezebb időszakon, biztos, hogy erősebbé válik a kapcsolatotok is.

Hidd el, megéri!

Amikor a gyerekek miatt alig van időtök egymásra, amikor a párod láthatóan nem ért meg, és amikor anyagi gondokkal küzdötök, nehéz elhinni, hogy lesz ennél jobb is. De el kell hinned, hogy megéri kitartani a másik mellett.

Mert bár a nehéz időszakok akkor és ott elviselhetetlenek, idővel megérti az ember, hogy miért kellett keresztülmennie rajtuk.

Minden vita, amin túlléptek, egyre erősebb csapattá kovácsol titeket. Minden bukkanó megerősít titeket abban, hogy képesek vagytok győzni. Ha a fentieket átéltétek már, és sikerült utána valóban tovább lépnetek, az azt jelenti, hogy a kapcsolatotok kiállta a legnagyobb kihívásokat is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást