4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 kreativitást fejlesztő mesekönyv kisebb és nagyobb gyerekeknek

A gyerekben azt kell erősíteni, hogy nagyon jó valamiben, és akár több területen is kiemelkedően tud teljesíteni. Meg kell találni azokat a feladatokat, amelyek a legközelebb állnak hozzá, amikben ki tud teljesedni és sikerélmény éri. Olyan könyveket ajánlunk, amelyek segítik játékosan fejleszteni a kreativitást.

Éjszaka az állatkertben

Ezt a nagyon friss mesét a gyerekek alakíthatják! Ők jelölhetik ki, merre menjen tovább a sztori – minden bekezdés végén választhatnak a folytatást illetően.

A könyv szerzője Bojti Anna, aki prezi-dizájner és társasjáték-készítő. Az állatkerti kalandjait legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezzen fel benne a gyerkőc!

A választási lehetőségek a gyerekeket aktív szereplővé teszik a történetben, amelyben minden választás további választásokhoz vezet.

Az olvasó kezében van a döntés, hogy lábnyomok után kutat a hóban, vagy a közeli épülethez indul egy meleg szoba reményében, az állatkert lakóival találkozva kedvesen vagy akaratosan reagál, esetleg elrohan más utakat keresve. Eldöntheti, hogy felhasználja-e az addig begyűjtött tárgyakat a táskájából, és ha igen, hogyan.

Meseatlasz

A Naphegy kiadónál jelent meg Claudia Bordin érdekes, interaktivitásra motiváló könyve.

A mesés kalandozások közben térképek állnak a gyerkőcök rendelkezésére, és nekik kell a képzelet szárnyán szállva végigkalauzolni rajtuk a kedvenc szereplőiket, de kitalálhatnak hozzájuk egészen más történeteket és befejezést is!

Bordin nyolc klasszikus mesét térképezett fel.

A nyolc kiválasztott főhős hosszú, kitérőkkel teli utat jár be, fizikailag és lelkileg is.

Résen kell ám lenni, mert sok elrejtett részlet is lapul az atlaszban!

Izgő-mozgó könyv

Az Irkafirka sorozat kreatív foglalkoztatója megmozgatja a gyereket intellektuálisan, vizuálisan és manuálisan is.

Kopogj, lapozz, fordíts, fújj, bökj, rázz! Ezt mind csinálhatja a könyvben a gyerkőc.

Az oldalakat egy sztori köti össze, a lapokon az egyik szereplőtől a másikig juthatnak, egyik helyszínről a következőre.

A mulatságos helyzetek és rajzok közt egy-egy dicsérő szó és mondat is megbújik.

Kérdem én

Egy világhírű norvég szerző gondolkodásra késztető kérdéseket sorakoztat fel Kérdem én című könyvében. Jostein Gaarder tudja, hogy vannak kérdések, amik életünk különböző szakaszaiban újra és újra felmerülnek bennünk. Örök kérdések, olyanok, amik gyerekkortól ott motoszkálnak a fejünkben. Némelyikre életkortól függően más és más választ adunk.

Ezt a könyvet nagyobbacska gyerkőcöknek ajánljuk, akik már képesek árnyaltabban is megfogalmazni a véleményüket, érzéseiket például arról, hogy mi az idő, léteznek-e angyalok, mi szükséges a boldogsághoz?

Akin Düzakin sejtelmes, szimbolikus illusztrációi titokzatos hangulatot árasztanak. Ezt a szóbeli megnyilvánulásra és töprengésre ösztönző könyvet olyan szülőknek is ajánljuk, akik szeretnének a gyermekükkel együtt elmélkedni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást