Család / Életmód

5+1 kreatív húsvéti játék a kertben, gyerekeknek

5+1 kreatív húsvéti játék a kertben, gyerekeknek

Az alábbi játékokat nemcsak a kertben, de az erdőben, esetenként a lakásban is lehet játszani. A leírás szerint minden játéknak főtt tojás az eszköze, de legtöbbször a tojást helyettesíthetitek golyóval, kislabdával vagy csokitojással és egyéb édességekkel. Jó szórakozást!

Nyusziugrás (3 éves kortól)

A kisebb gyerekek szeretik az ugrálós gyorsasági versenyeket. Beszéljétek meg, hogy 2 percig fog tartani a verseny, és jelöljétek ki a startvonalat. A versenyzők sorakozzanak fel guggolótámaszban a vonal mögött.

A rajtjel után kezdjenek el ugrálni a cél felé, ahol egy színes tojásokkal megrakott kosárka van. Minden célba éréskor ki lehet venni a kosárból egy tojást. Aki 2 perc alatt a legtöbb tojást gyűjti, az nyeri a versenyt.

Tojáskeresés (2 éves kortól)

A “kincskereső” játékokat nagyon szeretik a gyerekek, használhatják kreativitásukat és hatalmas sikerélménnyel járnak.

A felnőttek vagy a nagyobb gyerekek rejtsenek el húsvéti tojásokat, csokoládékat és egyéb ajándékokat a kertben, például ott, ahol magas a fű vagy bokor van.

Az győz, aki a leghamarabb megtalálja a húsvéti kincseket.

Tojásfutás (3 éves kortól)

Minden játékos kap egy keményre főtt, színes tojást és egy evőkanalat. A kanálba helyezzék bele a tojást.

Az lesz a feladatuk, hogy a célig elvigyék a tojást a kanálban egyensúlyozva. Nem kell szaladni, hiszen akkor a tojás leesik, inkább kisebb tempóban, de gyors léptekkel haladva érdemes versenyezni. Aki a leggyorsabban ér célba, az lesz a győztes.

Tojásdobás (5 éves kortól)

Nagyobb távolságra, de ameddig még el tudtok egy tojást dobni, húzzatok meg egy vonalat. Idáig kell minél kevesebb próbálkozással a keményre főzött tojásokat eldobni.

Mivel többnyire az ilyen tojás is széttörik, ajánlatos mással, pl. labdával vagy műanyag tojással helyettesíteni.

Minden egyes dobáshoz új tojás kell, és minden dobás után a versenyzők és a bíró együtt ellenőrizzék a távolságot. Az a játékos győz, akinek a dobásai legközelebb vannak a vonalhoz.

Tojáskoccintás (6 éves kortól)

A játékosok alkossanak párokat, és mindenkinek a kezében legyen egy keményre főtt tojás. A játékosok a tojásuk hegyesebbik végét koccintsák össze úgy, hogy legalább az egyik tojás héja megrepedjen.

Óvatosan kell bánni a tojásokkal, ugyanis az nyeri a játékot, akinek a tojásán a legkevesebb lesz a repedés és horpadás.

Tojásgurítás (8 éves kortól)

Minden versenyzőnek szüksége lesz egy fakanálra, amellyel a tojását egy kiszabott út mentén a célig kell gurítania. Aki a leghamarabb sérülés mentesen el tudja gurítani a tojást az adott pontba, megnyeri a játékot. 

A tojásgurítást érdemes füvön végezni, és egy, a gyepen végighúzott kötéllel megjelölni a tojás útvonalát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást