Kreatív húsvéti dekorációk, amiket könnyen elkészíthetsz

Kreatív húsvéti dekorációk, amiket könnyen elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Háztartás / Kreatív húsvéti dekorációk, amiket könnyen elkészíthetsz

A húsvét egyszerre érkezik a tavasszal, és nincs olyan, aki ne örülne annyira a madárcsicsergésnek, a napsütésnek, és az első zöld rügyeknek, hogy ne szeretne belőle legalább akkor is látni egy kicsit, amikor otthon, a négy fal között van. Következő dekorációs tippjeinkkel bájos húsvéti díszeket varázsolhatsz az asztalra vagy éppen az ajtóra, és egy kis tavaszi zsongást is csempészhetsz a lakásba.

Tojástartó

A festett tojás egyértelműen a húsvét egyik legszebb és legalapvetőbb kelléke, ha pedig méltó helyre kerül, tökéletes dísz is lesz belőle. Takaros tojástartót készíthetsz, ha zöld kartonpapírból hengert sodorsz, majd összeragasztod, és néhány centis darabokat vágsz belőle.

A papírkarika egyik szélét vagdosd be, majd az ép felével lefelé állítsd az asztalra, és ültesd bele a tojást. A bemetszett rész úgy öleli körbe a hímes tojáshéjat, mint a fűcsomó.

Koszorú

A koszorú nem csak az advent sajátja, bármilyen ünnepen díszíthetsz vele.

Ha hagyományos, kicsit rusztikus hatást szeretnél elérni, akkor néhány barkaágból hajts meg a koszorú alapját, és ezt díszítsd klasszikus motívumokkal pingált tojásokkal, vagy, ha modernebb megoldást szeretnél, akkor használj arany, ezüst és bronz színű tojásokat.

Ha valami bolondosabbra vágysz, akkor az egész koszorút is megformázhatod hungarocell alapra rögzített, tarka tojásokból.

Ehhez a díszhez érdemes kifújt tojásokat használni, mivel ezek könnyebbek, így egyszerűbb rögzíteni is őket.

Tojásfa

Ez a dekoráció a tavaszi gyerekzsúrok nagy kedvence lehet.

Hobbiboltban szerezz be hungarocell gömböket, majd ezeket szúrd egy kis faág végére, az ágakat pedig szúrd földdel töltött, mutatós virágcserepekbe. Ez után már csak néhány fogpiszkálóra, és színes tojás formájú csokira lesz szükséged.

A fogpiszkálók egyik végét szúrd a csokitojásokba, a másikat pedig a hungarocell gömbbe.

Nyomd be őket addig, hogy a fogpiszkáló egyáltalán ne is látszódjon.

Fojtsd addig, amíg nem marad szabad felület a hungarocell gömbön.

Tavaszi zöldek tojásban

A tetejüknél megtört tojáshéjakba tegyél egy-egy kanál virágföldet és szórj rá némi fűmagot.

Naponta locsold, aztán figyeld a csodát! A hatás még frissebb és üdébb lesz, ha egy-egy apróbb méretű virág magját is a fűmag közé dobod.

Ha nincs időd napokig várni, hogy az asztali dísz teljes pompát öltsön, akkor egyszerűen apró tavaszi virágokat is állíthatsz az üres tojáshéjakba, mintha csak apró vázák lennének.

Nyuszis üveg

Szintén gyerekzsúrokra ajánlott ez a dekoráció: ha a lurkók a tojáskeresés izgalmában megszomjaznának, kínálhatod jópofa nyuszis üvegből az üdítőt.

Nem kell túldolgozni, elég, ha kartonból nyuszifejet vágsz, és ezt az üveg oldalára ragasztod, az aljára pedig két, szintén kartonból kivágott nyuszitappancs is kerülhet, és már kész is vagy.

Ha inkább dekorációt szeretnél, akkor az üveg belsejébe kerülhet gyertya, így ideális lesz asztal dekorációnak.

Tojás nyuszika

Fogj egy főtt tojást, rajzolj rá szemet, orrot és bajszot, majd ragassz rá két apró nemezfület és lábat– kész is a nyuszitojás!

Mivel pofonegyszerű elkészíteni, egész kis sereget is gyárthatsz, és a nyuszikat fűvel bélelt kosárba, vagy szalma fészekbe is ültetheted, mint a kiscsibéket – ez aztán a teljes képzavar, no de nem éppen ettől olyan szerethetőek a húsvéti dekorációk? Ami cuki, annak itt helye van!

Habkönnyű báránykák

Ezt az asztali díszt azok is elkészíthetik, akik tényleg nem az ügyes kezeikről híresek. Fogj egy nagyobb és egy kisebb vattapamacsot, majd ragaszd össze őket. Ez lesz a bárányka teste és feje.

A fejre papírból vágj apró füleket – a legjobb feketéből – a szemek pedig hobbiboltban kapható, felragasztható, mozgó szemecskékből mutatnak a legjobban. Ha sikerül szerezned, apró csengettyűket is ragaszthatsz a barik nyakába, de ezek nélkül is bájosak lesznek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást