Kreatív gesztenyedíszek saját kezűleg

Kreatív gesztenyedíszek saját kezűleg

Címlap / Otthon / Hobbi / Kreatív gesztenyedíszek saját kezűleg

Még találunk a parkokban, kertekben lehullott gesztenyét, amelyekből gyönyörű dekorációkat készíthetünk. Lássunk néhány példát az egyszerűbb megoldásokra, amelyeket akár a gyerekekkel együtt, kreatív közös programnak is megvalósíthatunk!

Családtagok

A leggyakoribb díszítési lehetőség az, hogy a gesztenye szemekből és néhány gyufaszálból vagy hurkapálcából figurákat készítünk. Az arcokat filccel egészíthetjük ki, rajzolhatunk szemet, szájat a babáknak, a gesztenye héjából pedig sapkát készíthetünk a számukra, amelyet ragasztóval erősíthetünk fel a helyére.
Otthoni maradék textilekből ruhát is gyárthatunk nekik, amely még látványosabbá teszi őket. Készítsük el saját családunkat gesztenyefigurákból, mindenki jót fog nevetni rajta főleg akkor, ha a fejük fölé pálmafát mintázó gesztenyefa levelet teszünk!

Állatok

Ha embereket tudunk csinálni gesztenyéből, akkor természetesen állatokat ugyanúgy készíthetünk. Ha a családunkat már megformáltuk, akkor csináljunk melléjük házi kedvenceket is, hiszen nekik is helyük van a családban.
Készíthetünk lovat is, amelynek sörényét és farkát például vastag fonálból gyárthatjuk, ezt erősítsük a fejet tartó gyufaszálhoz. A gesztenyéből legkönnyebben elkészíthető állat a sün, amelynek tüskéit vagy gyufaszálakból, vagy a gesztenye héjából állíthatjuk elő.

Koszorú

Ha igazán látványos, meleg, jellegzetesen őszi hatást szeretnénk, akkor készítsünk egy őszi koszorút az adventi koszorúk mintájára. Egy koszorú alapra erősítsünk mohát, vagy fenyőágakat, tegyünk hozzá felfűzött gesztenyét, néhányat akár a héjával együtt, és díszítsük tovább szárított/préselt őszi levelekkel, virágokkal.
Tegyük a bejárati ajtónkra és meg fogjuk látni, hogy mennyi csodálója akad majd, aki ugyanilyet szeretne a saját otthonába is.

Gyertyatartók

Kis gyertyatartókat, már használaton kívül lévő poharakat is felhasználhatunk arra, hogy az otthonunkba kellemes őszi hatást keltsünk. A poharakat akár be is festhetjük, de a legjobb, ha egyszerűen csak beleteszünk mindegyikbe egy nagyobb vagy néhány szem kisebb gesztenyét, majd ezután díszítjük a poharakat tetszés szerint.
Ez lehet gyöngy ráragasztva a pohár peremére, vagy akár magvak, esetleg kis mohadarabkák is. Ha szeretnénk, akkor a poharakat a gesztenyefa levelével kibélelhetjük, így még harmonikusabb lesz a hatás. Az elkészült poharakat tegyük az asztalra, de néhányat tartsunk meg a gyertyák számára, így lesz igazán hangulatos. Kép forrása: organizewithrose.com

Fali díszek

Ha nem szeretnénk az asztalt túlságosan díszíteni, akkor jó megoldás lehet az is, ha egy kisebb, nyitott szekrényre emlékeztető tárolót helyezünk el a falon, mint egy kis őszi emléket. A rekeszekre osztott kisszekrényben helyezzünk el gesztenyét, kis dísztököt, gesztenyefa levelet és más, szárított, színes leveleket és bármi mást is, amit az otthonunk körül találunk és szeretnénk vele megörökíteni az ősz színeit.
Fontos, hogy a szekrényke lehetőleg fából legyen, mivel a nyers fa az, ami a leginkább illik az évszakhoz és az ilyen jellegű díszítéshez. A tárolót természetesen vízszintesen az asztalon is elhelyezhetjük.  

Gyerekeknek

A gyerekek általában nagyon szeretik a kreatív játékokat, különösen azokat, amelyek a szemük előtt áll össze játékká vagy bármilyen dísztárggyá. Érdemes közösen elkészíteni néhány gyerekjátékot, hiszen ezek nem csak az együtt töltött időt teszik felejthetetlenné és szórakoztatóvá, de egyben a gyerekek kreativitását, kézügyességét is fejlesztik.
Készítsünk velük közösen kisautókat a gesztenyékből, ahol az autók teste a gesztenye, kerekei pedig bármi kerek formájú dolog, amit egy gyufaszállal felerősíthetünk, vagy az is jó megoldás, ha az autó testének egy nagyobb tárgyat választunk, és a kerekek készülnek gesztenyéből.

Asztali kellékek

A gesztenyével úgy is dekorálhatjuk az asztalunkat, hogy a termést közben több helyen is felhasználjuk. Jó példa erre, hogy a gesztenye lehet szalvétanehezék, egy gesztenyéből készített sündisznó tüskéi pedig lehetnek akár fogpiszkálók is, de egy kosárkában elhelyezve nagyszerű asztaldísz válik belőle.
Ha pedig az egyik legszebb és egyben legegyszerűbb megoldást szeretnénk választani, akkor néhány, különböző őszi színekben pompázó falevelet kössünk össze, majd erősítünk hozzá néhány gesztenyét és máris gyönyörű asztaldíszt kaptunk.

Szórakozás

Ha viccesebb dekorációt szeretnénk, akkor készíthetünk például madárijesztőt egy gesztenyeemberkéből, vagy lovagot, amelynek teste gesztenyéből, pajzsa azonban a gesztenye héjából készült. Ha pedig az asztalterítőnket szeretnénk biztosabban a helyén tartani, akkor a gesztenyékből pomponokat is készíthetünk.
Nem kell hozzá más, csak a gesztenyeszemeket az abrosz sarkaira erősíteni. Vicces ültetési megoldás továbbá, hogy egy gesztenyébe gyufaszálat szúrunk, arra pedig, mint egy hajó árbócára a vitorlát, egy kis cetlit teszünk annak a nevével, akinek ott van a helye.

Őszi melankólia?

Ezek a gesztenye legegyszerűbb felhasználási megoldásai, amelyet természetesen mindenki úgy fejleszt tovább, ahogy csak szeretne. Nem kell tehát kétségbe esni, hogy vége van a nyárnak, és semmiképpen se adjuk át magunkat az őszi melankóliának, hiszen ez az időszak is számtalan jó programot tartogat a számunkra.
Igaz, ezek inkább benti elfoglaltságok, de szülőnek, gyereknek, vendégnek és vendéglátónak egyaránt jó móka, hogy saját készítésű díszek és játékok sorakoznak az asztalon, az ajtón vagy akár a falakon.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!