Teljesen véletlenül bukkantak a középkori alagútra

Teljesen véletlenül bukkantak a középkori alagútra

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Teljesen véletlenül bukkantak a középkori alagútra

Amikor a híres wales-i Tintern-apátság közelében lévő Wye-völgy technikusait egy elektromos oszlop eltávolítására hívták, az átlagosnak indult munkanap váratlan fordulatot vett. A munkások ugyanis valami olyasmit fedeztek fel, amit minden bizonnyal még az unokáiknak is mesélni fognak.

Allyn Gore, a Western Power Distribution technikusa, aki a projekten dolgozik, a BBC-nek azt mondta: „Körülbelül két órával a munka megkezdése után felhívtak telefonon, és azt mondták: Allyn, találtunk egy barlangot.” Az ásás során egy sziklahalmaz alatt megbújó nyílást fedeztek fel a munkások, amelyet szinte teljesen beborított a vadszőlő.

A barlangok nem szokatlanok a Wye-völgyben. De amikor egy kicsit közelebbről megnézték, Gore és csapata rájöttek, hogy ez egyáltalán nem egy egyszerű, természetes barlang. Kőalagutat fedeztek fel.

„Amikor odaértünk, és benéztünk, a folyópart felőli oldal be volt omolva. Ezen keresztül azonnal egyértelműen látszott, hogy ez valamiféle emberi munka eredménye” – mondta Gore.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást