Középhosszú frizurák 2011-re

Középhosszú frizurák 2011-re

Címlap / Stílus / Haj / Középhosszú frizurák 2011-re

A félhosszú hajakat ebben az évben textúráltság jellemzi, a könnyed szépségű és látható selymes hatású hajak lesznek divatban.

Az elmúlt években a bobfrizurák minden hajdivatot megdöntöttek, az idén ez a trend csak folytatódik. Tartsd az arcformádhoz illő meghatározó formákat szem előtt, és találd meg a számodra ideális hajstílust!

Göndör haj

Legyen szó természetes vagy göndörített hajról, próbáld ki a következőt: hagyd a hajtöveknél egyenesen a hajat, és a tincsek alsó kétharmadát göndörítsd. Ez a simának induló göndör frizura meghatározó trendje a 2011-es hajdivatnak.

Egy másik ötlet, hogy a fürtöket hagyd lágyabbra, ne legyenek túl szorosan göndörítve. Bátran nyújtsd ki és borzold szét őket! A laza fürtök eléréséhez használj hajvasalót, ezen göndörítsd a tincseket – ennek a technikának az előnye, hogy rendezett, mégis selymes fürtjeid lesznek. Hátránya, hogy egy nap után általában kiegyenesednek a tincsek és kezdheted előlről a műveletet. A göndör hajból könnyen lehet hullámosat kialakítani, nem kell más, minthogy henger alakú hajkefe segítségével szárítsd meg a hajad. 

Hullámos haj

Az egzotikus, laza hullámoknál nincs nőiesebb! Ha a természet nem hullámos hajjal áldott meg, az egyenes tincseidet göndörítsd be hajgöndörítő vassal (de ne hagyd sokáig a forró vason, hogy ne göndörödjön be túlságosan), majd ujjaiddal lazán fésüld át, és fixáld hajlakkal. Ha göndör a hajad, még nedvesen tekerd fel és így szárítsd meg – természetes, laza hullámaid lesznek!

Olyan különleges részletek, mint a hajfonat vagy csavarások, még textúráltabbá és különlegesebbé teszik a hatást.

Ha nem tudod, hogyan kell befonni a hajad, vagy egyszerűen nincs időd rá, szerezz be fonott hajpántot a hajszínedben, így azt a hatást kelted, mintha az a saját hajad lenne. 2011-ben nagy divat a tollas hajpánt is.

Egyenes haj

Ha a természet egyenes hajjal áldott meg, idén számos lehetőséged lesz frizurák terén. 2011-ben már nem divat a drótegyenes haj, a tincsek végei hullámosak, esetleg követik a fejformát. A lehetőségeid végtelenek, elvégre hullámokat és göndör tincseket is kialakíthatsz.

Színek terén a természetes, üde színek lesznek divatban, az extrém feketék, szőkék és vörösek már a múlt hajszínei. Ha nem vagy biztos abban, milyen szín állna jól, próbálj ki egy lemosható festéket. Minden hajtípus esetében fontos fenntartani a haj dússágát és egészségét, ezért használj a hajtípusodnak megfelelő samponokat és balzsamokat, valamint hetente egyszer alkalmazz hajpakolást is. Ha fodrásznál vagy, kérj tőle intenzív tápláló hajpakolást, ettől rugamasabb és fénytől ragyogóbb hajad lesz.

Ez az év tehát fantasztikus frizurákat hoz divatba, a hangsúly mindvégig a természetességen és textúráltságon lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást