Otthon / Szórakozás

5 kötelező film a szakításról, ha már unod a csöpögős mozikat

5 kötelező film a szakításról, ha már unod a csöpögős mozikat

Egy kapcsolat elején ki gondol a szakításra? Pedig sajnos gyakran bekövetkezik, nem csoda hát, hogy nem csak a szerelem, az elválás témaköre is megihlette a filmipart. Összeállításunkban romantikus, vicces vagy éppen drámai szakítós alkotásokat gyűjtöttünk össze.

Közelebb

Két pár életén keresztül pillanthatunk be a kapcsolatok legmélyebb bugyraiba a 2004-es Közelebb című drámában; méghozzá olyan mélyre, amilyen mélyre a való életben sosem akarnánk. A film közben felmerülhet a kérdés: Vajon a saját portánkon minden rendben van?

Natalie Portman tőle szokatlanul egy szexi és pimasz szerepben tűnik fel, mellette pedig Julia Roberts, Jude Law és Clive Owen alakítják a főbb szerepeket.

Pasival vagy egyedül is érdemes megnézni, ám első randira semmiképp nem ajánljuk!

500 nap nyár

Szelíd, szomorú, mégis szép történet egy kapcsolat 500 napjáról – kivételesen nem a lány, hanem a fiú szemszögéből bemutatva.

A párt Zooey Deschanel és Joseph Gordon-Levitt alakítja; vívódásukat megismerkedésüktől elválásukig, sőt azon is túl is nyomon követhetjük – a fiú ugyanis képtelen feldolgozni, hogy vége.

Ha valaki volt már hasonló helyzetben, nagyon is átérezheti, milyen az, amikor már megvolt a végszó, mégis elképzelhetetlennek tűnik elengedni a másikat, aki viszont azonnal továbblép. Talán nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy azért egy reménysugár itt is felvillan a Happy Endre.

Nem kellesz eléggé

A Nem kellesz eléggé című 2009-es mozira mondhatnánk azt is, hogy az Igazából szerelem negatív verziója.

Míg utóbbiban az apró, egymással összefonódó történetek fókuszában a szerelem és a szeretet állt, ez a film azt taglalja, milyen okok és utak vezethetnek egy kapcsolat végéhez.

Scarlett Johansson, Jennifer Connelly, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Bradley Cooper – csak néhány név a szereplők közül, akik miatt érdemes megnézni a filmet.

A sok párkapcsolati zűrzavar és szakítós történet között biztosan lesz olyan, amelyikben magadra ismersz.

Szakíts, ha bírsz

A világ egyik leghíresebb szakítása kétségkívül Jennifer Anistoné – amikor Brad Pitt Angelina Jolie miatt elhagyta, a fél világ szurkolt neki, hogy talpra álljon –, és úgy tűnik, a filmvásznon is rendre megtalálják a szakítós szerepek.

A Nem kellesz eléggé előtt, 2006-ban ugyanis már Vince Vaughn oldalán is eljátszotta a csalódott lányt, aki végül a szakítás mellett dönt, miután megelégeli pasija flegma viselkedését. A helyzetet bonyolítja a közös lakás, amiből egyikük sem akar kiköltözni, így szépen lassan felőrlik egymás idegeit, és még inkább kiábrándulnak egymásból.

Remekül szemlélteti a film, hogyan képesek az egykor lángoló érzelmek szinte gyűlöletté fajulni, ám vígjáték lévén azért vidám elemek is tarkítják a szakítástörténetet.

Pop, csajok, satöbbi

Nick Hornby regényadaptációjában John Cusack kelti életre a zenebolond, kicsit lúzer lemezbolt-tulajdonos Robot, akit egyszer csak elhagy a barátnője, Laura.

A szakítás hatására újraértékeli nem csak a Laurával folytatott, hanem korábbi kapcsolatait is, közben szórakoztató módon narrálva a saját életét. Elég melankólikus alkotás, ám ezt a hangulatot remekül ellensúlyozza a Rob alkalmazottjaként feltűnő Jack Black, aki – mint általában – itt is elsősorban humoros oldalát hozza a fanatikus eladó szerepében, de korántsem ő az egyetlen érdekes figura.

Életszagú történet párkapcsolati hullámvölgyekről, és van rá esély, hogy a végére még Laurával is jól alakuljanak a dolgok…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást