Hozzávalók 4 személyre
4 szeletelt főtt csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom héja és leve
2 evőkanál curry paszta
1 apróra vágott hagyma
csipetnyi sáfrány
3 apróra vágott hámozott friss sárgabarack
4 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál mangó dzsem
2 evőkanál tejszín
6 evőkanál majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
4 adag főtt basmati rizs
Marék mazsola, a díszítéshez
1 apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
1 vékonyra szeletelt aszalt sárgabarack a díszítéshez
Elkészítése
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 5 percig.
2. Adjuk hozzá a friss sárgabarackot, curry pasztát, fehér bort, dzsemet, sáfrányt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat.
3. Fedjük le és főzzük 5 percig.
4. Vegyük le a fedőt és főzzük további 5 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
5. Hagyjuk kihűlni a keveréket.
6. Keverjük a tejszínt és majonézt össze és keverjük a mártáshoz. Fűszerezzük ízlés szerint, és hűtsük le.
7. Rendezzük el a csirke szeleteket a hideg főtt basmati rizs ágyon.
8. Kanalazzuk a szószt a csirkére.
9. Díszítsük mazsolával, zöld hagymával és aszalt sárgabarack csíkokkal a tetejét.