Koronázási csirke saláta karácsonyra

Koronázási csirke saláta karácsonyra

Címlap / Életmód / Receptek / Koronázási csirke saláta karácsonyra

Egy hagyományos angol recept. 1953-ban az angol királynő koronázásának tiszteletére készítették. A csirkesaláta mutatós és rendkívül finom ünnepi étel. A currys csirke arany színe a koronát szimbolizálja és igazán étvágygerjesztő.

Hozzávalók 4 személyre

4 szeletelt főtt csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom héja és leve
2 evőkanál curry paszta
1 apróra vágott hagyma
csipetnyi sáfrány
3 apróra vágott hámozott friss sárgabarack
4 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál mangó dzsem
2 evőkanál tejszín
6 evőkanál majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
4 adag főtt basmati rizs
Marék mazsola, a díszítéshez
1 apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
1 vékonyra szeletelt aszalt sárgabarack a díszítéshez

Elkészítése

1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 5 percig.

2. Adjuk hozzá a friss sárgabarackot, curry pasztát, fehér bort, dzsemet, sáfrányt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

3. Fedjük le és főzzük 5 percig.

4. Vegyük le a fedőt és főzzük további 5 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.

5. Hagyjuk kihűlni a keveréket.

6. Keverjük a tejszínt és majonézt össze és keverjük a mártáshoz. Fűszerezzük ízlés szerint, és hűtsük le.

7. Rendezzük el a csirke szeleteket a hideg főtt basmati rizs ágyon.

8. Kanalazzuk a szószt a csirkére.

9. Díszítsük mazsolával, zöld hagymával és aszalt sárgabarack csíkokkal a tetejét.
 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!