A koronavírus hatására megjelentek a turbó kapcsolatok: de van ezeknek jövője?

A koronavírus hatására megjelentek a turbó kapcsolatok: de van ezeknek jövője?

Címlap / Hírek / A koronavírus hatására megjelentek a turbó kapcsolatok: de van ezeknek jövője? / 2. oldal

Krízisek és kötődések 

Emberként egész egyszerűen úgy vagyunk beprogramozva, hogy a stresszes helyzetekben még inkább keresni kezdjük a lehetőséget a kötődésre. Szükségünk van arra, hogy úgy érezzük, nem vagyunk egyedül, léteznek sorstársak, és valaki támogat minket.

Amikor egy krízist együtt élünk meg valakivel, szorosabbá válik a kapcsolatunk, ami lehet pozitív lökés is, hiszen felgyorsítja azt, ami egyébként is történne. De ez a hullám lehet negatív, hiszen okozhat olyan sebeket, amelyeket nem tudunk együtt leküzdeni, elvégre nem volt időnk hozzászokni, vagy egész egyszerűen alkalmazkodni.

Szakértők szerint most még nem lehet pontos tényeket közölni a turbókapcsolatok jövőjéről az idő rövidsége miatt: lehet, hogy két ember olyan gyorsan egymásra hangolódik, hogy ez a tempó nem okoz problémát.

De az sem kizárt, hogy a vírus elmúltával kiderül az egyik partnerről, hogy ha nincs korlátozás, személyiségét tekintve átalakul (például az egyik fél gyakran kimozdul otthonról, míg a másik továbbra is megmarad otthonülő típusnak, ami már nehezebben összeegyeztethető). Ezek okozhatnak összeférhetetlenséget, így leginkább csak a vírus elhalványulásával lehet eldönteni, a turbókapcsolatoknak van-e hosszú távon jövőjük.

Forrás

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást