A koronavírus óta nagyon hullik a hajad? Íme a 4 legvalószínűbb ok

A koronavírus óta nagyon hullik a hajad? Íme a 4 legvalószínűbb ok

Címlap / Stílus / Haj / A koronavírus óta nagyon hullik a hajad? Íme a 4 legvalószínűbb ok

Egy ideje te is észrevetted magadon, hogy a hajad villámtempóban hullani kezdett? Sokkal több hajszálat veszítesz el hajmosás vagy fésülködés után, mint a koronavírus előtt? Valójában nem csak a képzeleted játszik veled!

A stressz az oka mindennek

Több oka is van annak, hogy az elmúlt fél évben nők ezrei miért érzik úgy, hogy a hajuk sosem látott mértékben kezdett hullani. Szakértők szerint jelenleg az elsőszámú ok a stressz, ami pszichológiai és fizikai téren is nagy erővel bírt ránk az elmúlt időszakban. Ha sokat idegeskedsz és aggodalmaskodsz a fertőzés kapcsán, vagy olyan anyagi helyzetbe kerültél a koronavírus miatt, ami lelkileg megvisel téged, a hajhullás még erősebben megjelenhet.

Sőt, az sem ritka, hogy a hullás mellett azt tapasztalod, hogy a hajad egyáltalán nem növekszik. Erről az tehet, hogy a stressz hatására a növekedési fázis helyett a pihenő fázisba lépnek át a hagymáid. Így hiába akarnád épp most hosszúra növeszteni a tincseidet, nem fog sikerülni.

A koronavírus után

Az elmúlt időszakban derült fény arra, hogy azok, akik koronavírussal fertőződtek, a későbbiekben megtapasztalhatják a betegség egyik hosszú távú következményét. Ez nem más, mint a nagyfokú hajhullás, ami több szempontból is összefügg a fertőzéssel. Például a tápanyaghiány miatt: amikor a betegség hatására elveszíted az étvágyadat, megy a hasad, hányingered van, enni sem bírsz megfelelően, nem juttatod be a szervezetednek szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek később, a gyógyulásod után érezhetőek maradnak számodra.

Így a hajadon is tapasztalhatod, hogy erősen hullani kezd! De ugyancsak ezt a hatást okozza az is, ha erőteljes lázzal küzdöttél a koronavírus miatt, vagy akár egyéb betegségből kifolyólag. Általában 6 héttel a lázból való kigyógyulás után kezdődik meg a hajszálak hullása. Jó pár hétig is eltarthat, mielőtt ismét normalizálódik. 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»