Otthon / Háztartás

Koronavírus: 7 dolog, ami legyen a táskádban, ha a járvány idején elhagyod a lakást

Kesztyű a védelemért

Jó, ha lapul a táskádban kesztyű is, arra az esetre, ha tömegközlekedsz vagy vásárolsz. Az emberek ugyanis automatikusan ritkábban nyúlnak az arcukhoz, ha valamilyen kesztyűt viselnek, hiszen ez folyamatosan emlékezteti őket arra, miért nem érdemes hozzáérni a szemükhöz, szájukhoz, orrukhoz.

Az egyszer viselt kesztyűt viszont sose tedd bele a táskádba!

A felületén ott lehet a vírus, és kutatók már megállapították, hogy a koronavírus a táska belsejében is életben tud maradni egy kis ideig, sőt, egyéb tárgyakra is rá tud tapadni. Inkább mindig legyen nálad egy tiszta kesztyű, a használtat pedig sose rakd el újra!

Légmentes zacskó

A telefonunk az egyik legveszélyesebb eszköz a fertőzések terjesztésében. Nem véletlen, hiszen kutatások szerint megannyi baktérium képes megtelepedni rajta, abból kifolyólag, hogy állandóan nyomkodjuk még a mellékhelyiségben is.

Ezért okozhat problémát az, ha a telefonodat előveszed, amikor nem otthon vagy. Az pedig még nagyobb baj, ha pár perc után csak visszadobod a táska mélyére!

Hogy véletlenül se kerülhessenek be kórokozók a táskád belsejébe, mindig legyen nálad egy kisebb zacskó, táska, tartó, bármi, amiben a telefonodat tárolhatod ilyenkor. Sőt, a legjobb, ha minden fontosabb tárgyad el van szigetelve egymástól, akár légmentesen zárható zacskóban!

Napszemüveg

Maga a napszemüveg, ahogy a szimpla szemüveg nem nyújt konkrét védelmet a koronavírussal szemben, azonban minimálisan igenis számít!

A nem látható cseppek elsősorban a szemünkön, orrunkon és szánkon keresztül jut a szervezetünkbe, egy napszemüveg pedig némi plusz védelmet nyújt ilyen esetekre.

Ezért érdemes mindig eltenned egyet a táskádba, és a lakásból kilépve viselni (persze a megfelelő fényviszonyok mellett), hogy ezzel is tegyél az egészséged megőrzéséért.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást