A korona és gyökércsakra szoros kapcsolata. Ami fent, úgy lent

A korona és gyökércsakra szoros kapcsolata. Ami fent, úgy lent

Címlap / Életmód / Ezotéria / A korona és gyökércsakra szoros kapcsolata. Ami fent, úgy lent

A korona és gyökércsakra testünk energiamezejének két meghatározó pontja. Összeköti a földet a tudattal, a kézzelfoghatót a láthatatlannal. Amikor az egyikben elakadás van, az nem csak arra a területre lesz hatással, hanem a párjára is. Vagyis, ahogy lent, úgy fent és fordítva.

A gyökércsakra

Ezzel kezdjük, mert ez mindennek az alapja. A gyökércsakrát képzeld el úgy, mint egy fonalat, ami összeköt téged a földdel. Ez a csakra teremti meg számodra a fizikai síkon való létezést és ennek köszönhetően vagy leföldelve az életedben. Ez azt jelenti, hogy emberként vagy jelen, ide soroljuk az összes fizikai szükségletedet.

Ez a csakra gondoskodik arról, hogy soha ne szállj el túlságosan a földtől, még akkor sem, ha már egy megvilágosodottabb tudatállapotban éled a mindennapjaidat.

Emlékeztet téged arra, hogy bármi is történjék az életedben, te csak halandó ember vagy a legáltalánosabb szükségletekkel. Azonban ez a csakra is sérülhet, ha nem szentelsz neki kellő figyelmet. Ilyen esetek lehetnek:

  • A félelem 
  • A múltban élés
  • A jövőben élés

Vagyis a figyelmed minden máson van, csak a jeleneden nem. Ez pedig azt eredményezi, hogy nem kapcsolódsz a Föld Anyával maximálisan. Pedig, ha kapcsolatba szeretnél kerülni a felsőbb szintekkel, alul kell megkezdened az alapozást.

primipil/istockphoto.com

Koronacsakra

Itt történnek a csodák, melyek már nem teljesen megmagyarázhatók. Csakhogy ide már csak azok kapnak betekintést, akiknek a gyökércsakrájuk stabilan működik. A spirituális út kiteljesedése a koronacsakra megnyílásával kezdődik és ekkor érezheted először, hogy az élet többről szól, mint az alapvető emberi szükségletek kielégítéséről.

Nem kell ehhez kiválasztottnak lenni, bárki megtapasztalhatja a koronacsakra megnyílását, amint készen áll rá és kellő nyitottsággal rendelkezik. Sok esetben azonban itt is lehetnek elakadások. A gyakori fejfájás például egyértelmű jele, hogy valami nem működik megfelelően a koronacsakrában. Ilyenkor az önismeret sokat segíthet rajtunk, vagy ha különböző technikákkal tárjuk fel belső, spirituális világunkat.

primipil/istockphoto.com

A korona- és gyökércsakra kapcsolata

Sokszor szeretnénk sokkal előrébb járni, mint ahol valójában tartunk az úton. Szeretnénk spirituálisan teljesen megnyílni, miközben nincs föld a talpunk alatt. Ilyenkor túl sok az energia a korona csakrában és nincs elég az alsó szinten. Képzelj el egy fát, ami szilárdan gyökerezik a földben, táplálékot és energiát szív a Föld Anyától, majd kinyújtózik a magasba, az ég felé, energiát felszívni a felsőbb erőkből. A fák hosszú ideig élnek, bízva abban, hogy szükségleteiket tökéletesen kiegészíti a természet.

Neked is hasonlóképpen kell bíznod abban, hogy a természet kielégíti a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szükségleteidet is.

Ehhez viszont az kell, hogy egyiknek se fordíts hátat és mindegyikben találd meg az egyensúlyt. Gyökerezz le a földbe, akárcsak egy fa és nyújtózkodj addig, ameddig csak tudsz. A korona-, és gyökércsakra közötti diszharmóniát lehet csökkenteni néhány apró módszerrel:

  • Tartózkodj többet a természetben és, amint az idő engedi, járj a fűben mezítláb, hogy minél jobban tudj kapcsolódni a Földanya energiáival.
  • Fejleszd magad, de soha ne feledkezz meg a szórakozásról. A gyökércsakra játékra invitál téged, hogy általa megélhesd azt a földi énedet, aki valójában vagy.
  • Tölts elegendő időt önmagaddal, amikor nincs figyelemelterelés, csakis te vagy és a gondolataid. Engedd, hogy egyre több érzés megmutatkozzon számodra és ne csak a kézzel fogható dolgokra összpontosíts.
  • Hangold össze a testi-lelki egészségedet. Míg előbbi a gyökércsakrát szimbolizálja, utóbbi a koronacsakra fontos része, ami segít kapcsolatba kerülni a felsőbb éneddel.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!