Ezért érdemes környezetbarát papírtermékeket választani

Ezért érdemes környezetbarát papírtermékeket választani

Címlap / Otthon / Háztartás / Ezért érdemes környezetbarát papírtermékeket választani

Milyen környezetbarát papírtermékek vannak?

Bár itt most pípírtermékekről lesz elsősorban szó, érdemes megemlíteni a többi hasonlóan környezetbarát terméket is. Ha csak megnézed az Alpha-Dent-Higiénia Kft. környezetbarát termékeit, láthatod, hogy ma már széles a választék. Tisztítószerek, szemeteszsákok, kéztisztítók, kozmetikumok és természetesen papírtermékek is kaphatók.

Ha a papírtermékeket nézzük, akkor beszerezhetünk toalettpapírokat, papírtörlőket, papírzsebkendőket és szalvétákat is. Tehát minden olyan papírból készülő terméket, amit nagy tételben használnak például a mosdókban, hivatalokban, vállalkozásokban, konyhákon, éttermekben, stb. És hogy milyen típusokat különböztetünk meg? Erről szól a következő bekezdés.

Milyen típusú környezetbarát papírtermékeket különböztetünk meg?

Azzal, hogy azt mondjuk egy termékre, hogy környezetbarát, még nem mondtuk el, hogy miért az. Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. környezetbarát papírtermékei például egytől egyig minősítéssel rendelkeznek. Ezek mutatják meg azt is, hogy milyen típusba sorolhatjuk őket.

Jellemzőek az újrahasznosított termékek, de vannak ellenőrzött erdőgazdaságból származóak is, vagy olyanok, melyek az előállításuk során olyan gyártási technológiát alkalmaztak, mely minimális hatást gyakorol a környezetünkre.

Miért érdemes környezetbarát papírtermékeket vásárolni és használni?

Sokakban él az a tévhit, hogy az újrahasznosított termékek minőségben nem tudják felvenni a versenyt a tisztán cellulózból készültekkel. Ez azonban nem igaz. Bár ezek általában barna vagy szürkés árnyalatúak, és kicsivel keményebbek is, de a például a nedvszívó képességük megegyezik, sőt akár jobb is lehet!

Találhatunk egyébként 100%-ban újrahasznosított termékeket és akárt kevert alapanyagból készülteket is például a toalettpapírok vagy a kéztörlők között. Az árukat tekintve is versenyképesek ma már, mivel nem kerülnek többe a 100%-ban cellulózból készülteknél.

Nem véletlen hát, hogy egyre nagyobb teret hódítanak ezek a termékek. A tiszta cellulózból készült papírokhoz képest a használati értékük egyáltalán nem rosszabb.

Ma már egyre több cégnek és magánszemélynek is fontossá válik a környezetvédelem. És nem is tehetünk mást, ha hosszú távon szeretné kiélvezni az ember a Föld kincseit. Óvnunk kell a környezetünket, az élővilágot, az erdőinket. Ehhez pedig mindenképp el kell mozdulnunk az újrahasznosítás irányába!

Ha te már eddig is újrahasznosított termékeket használtál, máris megtetted az első lépést. Ha pedig még nem próbáltad, épp itt az ideje, hogy kipróbáld ezeket a nagyszerű, 100% cellulóz alternatívákat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást